הסלון האווירי בפריז: הצלחה גדולה לחברות הישראליות

הפרק העסקי של הסאלון האווירי בפאריז ננעל בסימן הצלחה גדולה לתעשייה הישראלית. מכון היצוא: היקף העסקאות שנחתמו עלה על כל הציפיות - מוערך ב-800 מיליון דולר
אריאל אטיאס |

צבר העסקאות, החוזים וההסכמים של התעשיות הביטחוניות הישראליות שנדונו ונחתמו בסלון האווירי במשך השבוע עמד, ואולי אף עלה על תחזיות מכון היצוא שיגיעו ל-600 עד 800 מיליון דולר, כך אמר אתמול דוד ארצי, יו"ר מכון היצוא, לקראת נעילת הפרק המקצועי-מסחרי של תערוכת התעופה והחלל הגדולה בעולם.

מספר המבקרים המקצועיים השנה בביתן ישראל, שתוכנן ומנוהל על ידי מכון היצוא, עלה על 20 אלף, פי שנים ממספר המבקרים בסלון הקודם לפני שנתיים. בין המבקרים היו שרי הגנה, מפקדי חילות אוויר, משלחות מקצועיות, אנשי תעשייה ונציגי התקשורת המקצועית, שגילו עניין מיוחד בשני נושאים: אבטחת שדות תעופה וכלי טיס בלתי מאוישים.

רק אתמול הודיעה חברת אלביט מערכות על חתימת הסכם לשיתוף פעולה עם החברה האיטלקית "אלטרוניקה רומא" לפיתוח אמצעים להגנת מסוקים ומטוסים רחבי גוף מתקיפת טילי כתף. באותו תחום הודיעו חברת רפאל והענקית האמריקנית ריית'און על תחילת הבחינה של מערכת חדשנית לאבטחת מלי תעופה מפני טילי כתף.

הממונה על התעשיות הביטחוניות במכון היצוא, ליאור קוניצקי, מסר כי ביוזמת המכון נערכו מפגשים עסקיים בין חברות ישראליות לבין החברות האירופאיות הגדולות ביותר כמו תאלס, סאג'ם, יורוקופטר ו-EADS, שהיא החברה האם של איירבוס. כן התקיימו פגישות עם אנשי רכש הגומלין של חברות עולמיות גדולות כמו סיקורסקי, ריית'און, בואינג ולוקהיד מרטין.

נשיא חברת ראדא, אלוף מיל הרצל בודינגר, לשעבר מפקד חיל-האוויר, אמר כי ישראל היא מובילה עולמית בתחום של רובוטיקה במערכות נשק ולחימה, והביטוי הבולט ביותר בתערוכה היה מקומה הייחודי של ישראל בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים, מזל"טים ומל"טים, מהגדולים עד הקטנים, שחלקם מופעלים מבצעית בשדה הקרב. "כולם עושים מל"טים, אבל שלנו הם היחידים שהם מבצעיים", אמר בודינגר. החברה שהוא עומד בראשה, ראדא, הציגה השנה חידוש – מערכת ניווט אינרציאלית הפועלת בכל המזל"טים הקטנים. משקל המערכת 400 גרם בלבד.

עוד בלטו השנה מיזוגים עסקיים בין החברות הביטחוניות הישראליות: בתצוגה של אלביט מערכות הופיעו גם אלישרא, תדיראן קשר ואל-אופ, וכן הציגה חברה חדשה – אס.די.אס – שהיא חברה-אם של שלוש חברות ישראליות חדשות/ישנות – ראדום, ניו נוגה לייט ומגם, הנותנות ללקוחות בארץ ובעולם פתרונות כוללים של ציוד לחימה ומיגון. בתחום המיגונים בלטה חברת פלסאן סאסא מהקיבוץ הצפוני, הממגנת בין היתר כלי רכב של הצבא האמריקני בעיראק. ועוד מפעל צפוני – בנטל תעשיות – שהציג לראשונה בעולם מנוע היברידי הפועל על דלק וחשמל, לכלי טיס בלתי מאוישים.

עסקה שחתמה חברת אורביט עם חברה קנדית לאספקת מערכת ניהול קול ADAMS משכה את תשומת הלב של התקשורת בסלון, וגם חברת SGD, המייצרת פודים מוטסים למגוון רחב של משימות נהנתה מתשומת הלב של המבקרים המקצועיים בביתן והרחיבה את מעגל לקוחותיה הפוטנציאליים. היה ניתן למצוא אטרקציות נוספות בביתן ישראל השנה: מל"טי הענק - "הרון" מתוצרת התעשייה האווירית והרמס 900 של אלביט, הרובוט הזעיר של אלביט מערכות, שמטפס במדרגות ומצלם מה נעשה בתוך בית, ולהפתעת הקהל, מי שהצטלם קיבל מיד במקום צילום של עצמו מתבונן ברובוט. בנוסף, נוהל חדש הנהיג מכון היצוא – HAPPY HOUR בסיומו של כל יום בפינת הביתן – כיבוד קל ויינות יקבי תשבי. גם מזה הצרפתים התלהבו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה