תמו הספקולציות: ההצעה לנוחי על שופרסל - 642 מ' ד'

משקפת לשופרסל שווי של 1.09 מיליארד דולר; ההצעה נמוכה מהערכות כי המניות ימכרו ע"פ שווי של 1.1-1.16 מיליארד דולר, וכעת נותרה השאלה מה תהיה תשובתו של נוחי?
דותן לוי |

עסקת שופרסל מתקדמת לאיטה, כשכל צד שוקל בהססנות את דרכו והודעתיו לבורסה. לאחר שלב ההכחשות על מכירת השליטה ברשת, עברו הצדדים לשלב ההערכות ההצעה של הצדדים, וכעת, דיווחה הבוקר חברת דסק"ש (דיסקונט השקעות ) כי קיבלה מקבוצת ברונפמן-פישר הצעה לרכישת מניותיה בשופרסל בתמורה ל-642 מיליון דולר.

דסק"ש מחזיקה ב-59% ממניות שופרסל, כלומר, ההצעה משקפת לשופרסל שווי של 1.09 מיליארד דולר, נמוך משמעותית מהערכות קודמות שהצביעו על טווחי שווי של 1.11-1.16 מיליארד דולר לשופרסל.

כזכור, בתחילת החודש מסר דובר קונצרן אי.די.בי (אידיבי פיתוח ) שבראשו עומד נוחי דנקנר ל-Bizportal, כי "שופרסל לא למכירה", לאחר פרסום שמועות על מו"מ עם קבוצת ברונפמן-פישר ותו מחיר עם שווי של יותר ממיליארד דולר - ובהמשך הודיעה החברה הבת של אי.די.בי אחזקות , דיסקונט השקעות לבורסה, כי היא מנהלת מגעים למכירת שופרסל לקבוצתם של מתיו ברונפמן ושולם פישר.

האם זו בכלל שאלה של המחיר

המחיר אותו שילמה אי.די.בי עבור חלקה ברשת בשנת 2003 עמד על כ-700 מיליון דולר, לפיכך, כל ההצעות שקיבל נוחי משקפות פרמיה נאה עבור אידיבי גם ביחס למחיר השוק הנוכחי של שופרסל שעומד על כ-850 מיליון דולר.

השאלה היא כעת - האם ההשקעה העצומה בשופרסל, אשר עברה מהפיכה של ממש, רכשה את קלאבמרקט וביצעה לאורך השנה וחצי האחרונות מהלך רחב מאוד ומוצלח מאוד של מיתוג מחדש, בוצעה במטרה להשביח אותה לקראת אקזיט בבוא היום? או שמדובר בהחלטה לנהל את הרשת הזו ולהביאה להיות אחד ממקורות הרווח הנאים ביותר של הקונצרן של דנקנר והמשפחות לבנת ומנור? בהמשך ניווכח האם גם במקרה של שופרסל לכל דבר יש מחיר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה