בתי ההשקעות: בטווח הקרוב הדולר לא ירד מ-4.2 שקל

מסקירות האנליסטים עולים הבדלים מזעריים בטווחי המסחר לשבוע הקרוב. הערכות האופטימיות צופות שהדולר יגיע ל-4.28 שקל, בעוד ע"פ הפסימיים יעצר הדולר על 4.25 שקל
דותן לוי |

כמידי שבוע אנו מסכמים עבורכם את הערכות האנליסטים, להמשך דרכו של המטבע האמריקני.

מה עשה הדולר בסיכום שבועי? השטר הירוק שקרטע בשבועות האחרונים התחזק השבוע אל מול המטבעות העיקריים בעולם וכן מול השקל. במהלך השבוע האחרון ולעומת היציג מיום חמישי שעבר התחזק הדולר מול השקל בערך ב-1%, כאשר את עלייתו הגדולה עשה בסוף השבוע שעבר ומאז דשדש עם נטייה קלה לעלייה כלפי מעלה.

עלייתו של הדולר בסוף השבוע שעבר באה בהשראת פרסום הפרוטוקולים של הפד מישיבתם האחרונה בנוגע לגובה הריבית ופרסום דו"ח תעסוקה חזק מיום שישי. גם פער הרביות השלילי שהתרחב בחצי אחוז ועומד על 0.75 אחוז בין הריבית הדולרית לשקלית עושה לבסוף את העבודה ומוריד את כדאיות ההשקעה בשקל בהינתן הסיכון של השוק המקומי.

בבנק לאומי מעריכים כי בטווח הקצר ימשיך הדולר להסחר מול השקל בהתאם למגמות המסחר בעולם. בטווח הבינוני, המשך הגירעון במאזן התשלומים של ארה"ב וגיוון יתרות המטבע של הבנקים המרכזיים המובילים עלול לתמוך בהמשך החלשותו של הדולר מול המטבעות המובילים בעולם כמו גם מול השקל. בנוסף, חוסנו היחסי של המשק המקומי, המשך הצמיחה וזרם ההשקעות הזרות בארץ צפוי גם הוא לתמוך בשקל.

בבנק איגוד מעריכים, כי טווח המסחר הצפוי לשבוע הקרוב הינו 4.2-4.26 שקל לדולר. תמיכה קרובה שוכנת ב 4.187 שקל לדולר.

בבית ההשקעות גיפט מעריכים כי לעת עתה יש לשער הדולר רמת תמיכה ב- 4.2000 ורמת התנגדות ב- 4.2500.

בפרוקסיה

מעריכים כי בטווח הקצר, כניסת ההון הזר מאפילות על פערי הריביות, כאשר מגמה זו צפויה להמשך עד אשר חוסר יציבות יחזור לאיזורינו, או אז צפויה לנו על פי פרוקסיה, התהפכות מגמה חריפה.

בהראל מעריכים, כי במידה ולא יהיה פיחות נוסף בשקל, אשר יגרור עלייה בציפיות לאינפלציה, בנק ישראל ימשיך ויפחית את הריבית בסוף החודש בעוד 0.25 נקודת אחוז. לעומת זאת, אם בחודשים הקרובים יהיה פיחות חד בשקל ועלייה משמעותית בציפיות לאינפלציה, הם יובילו את בנק ישראל לפעולה הפוכה ולהעלאה בריבית.

ברמת שער החליפין כיום ( 4.24 שקל לדולר) השקעות צמודות-מט"ח עדיין מומלצות, על רקע הצפי של הראל להמשך הפיחות של השקל כתוצאה מסדרת הפחתות הריבית של בנק ישראל.

בבנק פועלים מעריכים, כי בטווח הקצר תרשם מגמה מעורבת במסחר בשקל מול הדולר. השבוע הושפע המסחר בשקל בעיקר מהתפתחות המסחר במטבעות בשוק הבינלאומי, לאחר שרגישותו לחו"ל גברה, בעקבות הורדת הריבית השקלית ופתיחת פער ריביות שלילי. מ"פועלים" נמסר, כי "לאחרונה אנו עדים למגמת התחזקות הדולר מול המטבעות העיקריים בעולם ומגמה של היחלשות של המטבעות בשווקים המתעוררים, על רקע הירידה במחירי הסחורות, התוכניות להלאמת חברות תשתיות בוונצואלה וניסיונות חוזרים בתאילנד לבלום את המטבע. מנגד, השקל מקבל תמיכה בעיקר מתנועות ההון נטו הזורמות להשקעה בישראל, לאור הביצועים הטובים של הכלכלה המקומית".

בטווח הארוך מעריכים ב"פועלים" כי בנק ישראל ימשיך לעקוב אחר שער השקל ויפעל למנוע את המשך התחזקותו על ידי הורדת ריבית נוספת במידת הצורך. ההערכות, כי הדולר צפוי להמשיך ולהיחלש בעולם בטווח הארוך ובשל כך לתרום ללחץ כלפי מטה גם על שער הדולר מול השקל, הירידה במחירי האנרגיה (שני פרמטרים התורמים לירידת האינפלציה) והציפיות כי גם בשנת 2007 ביצועי כלכלת ישראל ימשיכו למשוך משקיעים זרים, ייקשו על בנק ישראל לעמוד במשימה. בעקבות זאת נראה, כי רק המשך ההרחבה המוניטרית, יצליח לבלום את מגמת התיסוף.

לאור זאת, בפועלים ממליצים להחזיק רכיב מט"ח בתיק ההשקעות, בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור סיכונים למטבעות נוספים כגון האירו והליש"ט.

בפינקסו מעריכים כי היעד החדש לטווח הקצר הוא 4.28. השקל ניסה לחצות את רמת 4.25 פעמיים ונכשל, להערכת פינקסו השוק העולמי ידחוף את השקל למעלה. שיא המהלך נראה כמו הזמן נכון לקנות פוטים 4.15-10 לשלושה עד שישה חודשים במחירים סבירים. בטווח הבינוני צופים חזרה למגמת החלשות הדולר בתוך הטווח הצר 4.17-4.24 שצפוי להיפרץ כלפי מטה תוך חודש עד שלושה עם תמיכה נוספת ב-4.10 שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה