מגדלי הפרחים נאבקים: הייצור - כמיליארד ש' בשנה
מזכיר ארגון מגדלי הפרחים, חיים חדד, פנה (ב') לשר האוצר, אברהם הירשזון ולשר החקלאות, שלום שמחון, בבקשה להחזיר את מענקי ההשקעה למגדלים במרכז הארץ. כיום מקבלים מגדלי הפרחים בצפון ובדרום מענק של 25% מגובה ההשקעה ואילו המגדלים במרכז הארץ אינם מקבלים דבר. מענקי ההשקעה היו בעבר זהים בכל הארץ, אך בשנת 2000 בוטלו המענקים לחקלאי המרכז.
לדברי חדד, ביטול המענקים למגדלי הפרחים במרכז הארץ יוצר אפליה בלתי נסבלת. מודל העדיפות הלאומית הועתק מהתעשייה אך יש הבדל תהומי בין שני המגזרים. בניגוד לאנשי ההון שיכולים להחליט היכן ברצונם להקים מפעל תעשייתי, בהתאם לגובה ההטבות בכל אזור, החקלאי מחובר לאדמתו – הוא אינו יכול לעבור לאזור אחר והמדינה לא רוצה שהוא יעשה כך. לכן התוצאה היחידה מהאפליה היא שחקלאי המרכז נאלצים להתמודד כשידם האחת קשורה מאחורי הגב.
חדד מסר שהחקלאים במרכז הארץ ממלאים יעדים לאומיים בדומה לחקלאי הפריפריה: הם מחזיקים את הקרקעות באזורים שסמוכים לעיתים לקו התפר ומגנים על הקרקעות מפני פולשים. החקלאות במרכז היא הריאה הירוקה באזור עירוני כמעט רצוף ויש לשמור עליה. הוא ציין שהיות וחקלאי המרכז יושבים על אקויפר המים של ישראל הם מחויבים להשתמש במים שפירים ולא במי קולחין או מים באיכות נחותה שמחירם נמוך יותר.
היקף הייצור של ענף הפרחים בישראל הוא כמיליארד שקל בשנה – 40% מהגידול בהיקף של 400 מיליון שקל הוא במרכז הארץ. לדברי חדד, מדיניות האפליה הממשלתית פוגעת ביכולת החקלאים להשקיע ולהתחדש – דבר שהוא קריטי בשוק התחרותי עימו מתמודדים החקלאים בחו"ל.
מזכיר ארגון מגדלי הפרחים ציין שהחלטת השר שלום שמחון לסגור את ענף הפרחים במועצת הצמחים שהעניק למגדלים סיוע במחקר והכוונה מחייבת גיבוש חלופות לתמיכה וקידום הענף. החזרת המענקים לחקלאים במרכז הארץ תשרת מטרה זו.