עובדים ממורמרים הם הסכנה מס' 1 למערכי המחשוב
"רק 5 אחוזים מהאיומים על מערכות המחשוב בארגון, מקורם בתרחיש קטסטרופאלי של מלחמה, רעידת אדמה, שריפה וכו'. 80 אחוזים מהאיומים קשורים לתרחיש לוגי של פגיעה במידע עצמו, למשל על ידי עובדים ממורמרים או כתוצאה מטעויות אנוש, וירוסים, פגיעות במידע על רקע לאומני ועוד. 15 האחוזים הנותרים, מקורם בפגיעה בתשתית". כך עולה מהנתונים שהתפרסמו בכנס הי-טק בנושא הפקת לקחים ממלחמת לבנון השנייה, במועדון הפיצ'ר בהרצלייה פיתוח.
לדברי אבי נורמן, מנהל היחידה לזמינות מידע בתים מחשבים ומערכות, "למרות שסכנת הפגיעה במערך המחשוב, יכולה לנבוע מסיבות רבות, צריך לזכור שישראל אינה שוויץ, ומכיוון שאנו חיים במזרח התיכון, הגנה על המידע בארגונים היא לא בגדר המלצה, אלא כורח המציאות.
ורמן הוסיף, "יש להיערך ברצינות מפני סכנות הקשורות למלחמה וטרור. ארגון שלא יגן על המידע שלו, יאבד את אמון השוק - הלקוחות, המשקיעים ואף עלול להביא לפגיעה ביציבותה הכלכלית של מדינת ישראל. מעבר לכך, בארגונים ציבוריים ובתשתיות לאומיות, קיימת אחריות משפטית אישית של המנכ"ל ומנהל מערכות המידע".
בכנס שנערך בחסות החברות סימנטק ו-QUANTUM תיארה שרה צפריר, מנהלת מערכות המידע בבית החולים רמב"ם בחיפה את תפקוד בית החולים תחת התקפה. למעלה מ- 20 טילים נפלו ברדיוס של 15 מטר בשטח של בית החולים. בבית החולים רמב"ם טופלו כ- 850 פצועים מהמלחמה. כל אותה תקופה, המשיך מערך ה- IT של בית החולים, הכולל 35 עובדים לתפקד בחדר מגובה שהגן על חוות השרתים ועל עובדי היחידה.