שיפור במוסר התשלומים הישראלי - הגבוה ביותר מיוני
האם הישראלים למדו לשלם בזמן? הדו"ח החודשי של BDI לסיכום ימי האשראי ומוסר התשלומים בין חברות ועסקים קובע כי המצב בישראל משתפר, ומספר ימי האשראי בפועל וימי הפיגור בחודש אוקטובר ממשיכים במגמה החיובית שהחלה בחודש הקודם.
על-פי כלכלני BDI חל קיטון של יום נוסף במוסר התשלומים הישראלי בחודש אוקטובר, וקיטון של יום נוסף במספר ימי האשראי בפועל (ימי אשראי בהסכמה + ימי פיגור), זאת לאחר קיטון שנרשם בספטמבר וגידול משמעותי של שלושה ימים באוגוסט. סך ימי האשראי בפועל, עמד בחודש אוקטובר על 99 ימים בהשוואה לספטמבר אז עמד על 100 ימים.
צמצום ויציבות בימי הפיגור בתשלומים מאפשרים למשק לחזור למהלך עסקים רגיל, בו החברות והעסקים יכולים לתכנן את תזרים המזומנים ולהימנע מכניסה לקשיים, אשר מתעוררים כתוצאה מבעיות בתזרים המזומנים. גם במספר ימי הפיגור בתשלומים נרשמה הטבה של יום נוסף ועמד באוקטובר על 10 ימים בלבד, בהשוואה ל-11 ימים בספטמבר ול-13 ימים באוגוסט.
ימי האשראי הניתנים בהסכמה נותרו ללא שינוי מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים נותר יציב, לאחר גידול שנרשם בחודשים ספטמבר ואוגוסט ועמד באוקטובר על 89 ימים.
תהילה ינאי, מנכ"ל משותף בקבוצת BDI-COFACE מציינת כי השיפור במספר ימי הפיגור, לצד השיפור בדרוג סיכון חברות וארגונים, יביאו לקיטון גם במספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה. לדבריה, ממוצע ימי האשראי בהסכמה בישראל נחשב עדיין לגבוה ביחס למדינות העולם המפותח. ינאי טוענת כי המבחן האמיתי שנותר למשק הישראלי הוא צמצום ימי האשראי בהסכמה, תוך שמירה ואולי אף צמצום נוסף, של ימי הפיגור הממוצעים.
עוד מוסיפה ינאי, כי הגבלת מסגרות האשראי המונהגת על ידי הבנקים מאז חודש יולי, תהווה קטליזאטור נוסף להקשחת תנאי התשלום ובכך הורדת ימי האשראי הניתנים בהסכמה על ידי הספקים.