שת"פ בין קרנות ההון סיכון גיזה ו- JAIC מיפן

זאב הולצמן, יו"ר ומייסד גיזה, אמר עם חתימת ההסכם כי "מדובר בצעד נוסף להגדלת החשיפה הבינלאומית של חברות הפורטפוליו שלנו – הן לשותפים והן למשקיעים מן השורה הראשונה"
ליאור גוטליב |

גיזה הון סיכון וקרן JAIC היפאנית חתמו על הסכם שיתוף פעולה. מדובר בהסכם ראשון מסוגו בין קרן ישראלית לקרן יפנית. JAIC תשמש כשותף של גיזה ביפן לצורך השקעה משותפת בחברות פורטפוליו והפניית חברות הפורטפוליו אל משקיעים נוספים ולקוחות/שותפים פוטנציאליים ביפן.

הקרנות אף מתכננות להקים קרן משותפת שתחשוף חברות ישראליות לשותפים אסטרטגיים ולמשקיעים אסטרטגיים בתחומי המוליכים למחצה, ה-IT והתקשורת. הקרן המשותפת תשמש כפלטפורמה לגופים יפניים שמעוניינים בחשיפה לשוק הטכנולוגיה הישראלי אולם אין להם צוות בישראל או צוות ייעודי להשקעה בחברות ישראליות.

זאב הולצמן, יו"ר ומייסד גיזה, אמר עם חתימת ההסכם כי "מדובר בצעד נוסף להגדלת החשיפה הבינלאומית של חברות הפורטפוליו שלנו – הן לשותפים והן למשקיעים מן השורה הראשונה. כיום כבר נהנות חברות הפורטפוליו של גיזה מחשיפה לשותפים באירופה, סינגפור וטייוואן. עם העלייה בנפח ההשקעות בחברות מתחומי המדיה וטכנולוגיות התצוגה, שיתוף הפעולה עם גוף יפני הפך לבעל ערך רב מתמיד, ואני שמח שגיזה היא הראשונה שמיישמת מהלך כזה".

ישי קליין, שמוביל את פעילות גיזה במזרח הרחוק ציין, כי "חשיבותו של אזור אסיה-פאסיפיק כבר ידועה לכל, ועודה הולכת וגדלה. השותפות עם JAIC מחזקת מאוד את המאמצים שעושה גיזה מזה שנים באזור. גיזה היא הקרן הישראלית הראשונה שפתחה משרד עם נוכחות ישראלית באזור, ותמשיך לכוון לפיתוח עסקי של חברות פורטפוליו בשווקים המבטיחים של המזרח".

JAIC היא פירמת הון הסיכון העצמאית הגדולה והחשובה ביפן. לקרן משרדים בטוקיו, טייוואן, סינגפור, הונג קונג, ארה"ב וסין. JAIC פעילה בכל שלבי ההשקעות. היא מעסיקה 200 עובדים, בהם 100 מנהלי השקעות.

גיזה הון סיכון הוקמה בשנת 1992 והיא מראשוני המשקיעים בישראל בתחומי ה-seed וה-early stage, בהם היא מתמחה עד היום. הפירמה מנהלת כיום כ-500 מיליון דולר בארבע קרנות. גיזה מתמחה בתחומי ההשקעות: תקשורת, מוליכים למחצה, מדיה וגיימינג, IT, תוכנה ארגונית ומדעי החיים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה