מט"ח: הדולר ממשיך בנפילה חופשית לשפל של שנה וחצי
תקופה לא טובה עוברת על המטבע הירקרק. במקביל למגמת השפל הכלל עולמית, לא הצליח הדולר לשמור על יציבות אפילו אל מול השקל, וצנח השבוע לרמתו הנמוכה זה שנה וחצי. במהלך המסחר היום המשיך הדולר לאבד גובה וירד 0.25% לשער יציג של 4.328 שקל, מנגד, האירו התחזק ב-0.13% לשער של 5.5076 שקל.
בחדר העסקאות של גאון טרייד מקשרים את המשך החלשותו של הדולר להחלטתו של הבנק הפדרלי אמש בארה"ב להותיר את הריבית ברמתה הנוכחית - 5.25%. אם זאת, למרות המשך מגמת הפיחות בדולר, אנליסטים עדיין לא שינו את רמת התמיכה התחתונה, אך מציינים, כי במידה והמטבע יוסיף לרדת בטווח הקרוב יש לשקול מחדש את רמתו התחתונה. בטווח הקצר צפוי המסחר להתנהל בין הרמות 4.300-4.350 לדולר, כאשר ירידה אל מתחת לרמת התמיכה 4.300 לדולר במחזורים גדולים עשויה לאותת על מגמה.
הזוג דולר/אירו נסחר אתמול במגמה מעורבת, כאשר הכרזת גובה הריבית בארה"ב שנשארה על קנה ברמה של 5.25% הביאה את הדולר להיחלש אל מול האירו ב- 55 נק' לרמה של 1.2725 לדולר. הדולר חזר להתחזק לאחר ההודעה שפרסם הבנק המרכזי בארה"ב, כי קיימים עדיין מספר סיכונים אינפלציוניים והחלטות הריבית בעתיד יהיו תלויות במידע הכלכלי שמתקבל מן השווקים.
היום במהלך המסחר הזוג אירו-דולר שב ומתחזק ונסחר סביב הרמה של 1.2725 לדולר. לדעת אנליסטים לא צפויות העלאות ריבית נוספות עד סוף השנה, זאת לאור הנתונים האחרונים שפורסמו המצביעים על התמתנות בלחצים האינפלציוניים כתוצאה מהירידה במחירי האנרגיה ומהאפקט שנוצר במשק עקב העלאות הריבית האחרונות.
הנפט ממשיך להיחלש ונסחר סביב הרמה של 61.6 דולר לחבית, שפל של שבעה חודשים. הירידות האחרונות בנפט הן כתוצאה מהרגיעה במישור הגיאופוליטי (בעיקר מכיוון איראן) וכן מהיציבות בהספקת הנפט. לדעת אנליסטים במידה ותיפרץ רמת התמיכה של 60 דולר לחבית או רמת ההתנגדות של 64 דולר לחבית במחזורים גדולים זה עשוי לסמן על מגמה.