סקר: ישראלים בחו"ל מעדיפים מט"ח על כרטיסי אשראי
ההכנות לחג כבר בעיצומן, אך בזמן שהמוני בית ישראל יושבים אל שולחן החג, אורזים אלפי ישראלים אחרים את מיזוודותיהם וטסים לחו"ל. בסקר שערכו בלאומי קארד מתגלה הישראלי הממוצע כמי שמעדיף להצטמצם בעת שהותו בחו"ל, 64% מהטסים לחו"ל העריכו כי הוצאותיהם יסתכמו בפחות מ-100 דולר ליום.
הסקר, שנערך בקרב 500 אנשים בגילאי 18 ומעלה, מהאוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל, מגלה שרק 8% מהישראלים יוציאו יותר מ-200 דולר ליום. באשר למספר הישראלים הטסים לחו"ל - 33% מהנשאלים דיווח כי טסו לחו"ל למטרת חופשה במהלך השנה האחרונה ו-33% השיבו כי הם מתכננים חופשה בחו"ל במהלך הקיץ.
למרות הגידול המתמיד בשימוש באמצעי אשראי, למעלה מ-55% מהנשאלים העידו כי רכישת מט"ח בארץ היא האפשרות המועדפת לאמצעי תשלום בחו"ל. 29% מהם נוהגים לרכשו מבנק, 22% בדוכני המרת מטבע חוץ ו-4% נוהגים למשוך מט"ח מכספומטים בישראל. רכישת מט"ח מחלפנים שהיתה פופולרית בעבר מסתכמת כעת ב-0.5% בלבד.
עוד עולה מהסקר, כי 27% מהטסים לחו"ל מעדיפים לשלם בחו"ל באמצעות כרטיס אשראי, 6% רוכשים מט"ח בדוכני המרת מט"ח בחו"ל וכ-3% מושכים מט"ח מכספומטים בחו"ל.
ניתוח פעילות מחזיקי כרטיסי האשראי מלמד, כי פעילות כרטיסי האשראי בחו"ל בחודשים יולי אוגוסט מהווה 30% מסך פעילות כרטיסי האשראי הישראלים שהתבצעה בחו"ל מאז תחילת השנה. בנוסף, בעונת הנסיעות של קיץ 2006 (חודשים יולי –אוגוסט) חלה עליה של 6% בהיקף העסקות בחו"ל ועליה של 8% במספר העסקות שהתבצעו בחו"ל, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
לדברי אריה היילוייל, מנכ"ל לאומי קארד, "למרות העליה במספר העסקות בחו"ל, נראה כי עדיין מרבית הציבור לא הפנים את היתרונות שבשימוש בכרטיס האשראי בחו"ל, המתבטאים בראש ובראשונה בעלות, אך גם בנוחות ובביטחון".