רוזנהויז: נשיק המותג הפרטי והמועדון כבר באוקטובר
רשת שופרסל השיקה אתמול (ג') את "שופרסל שלי" - רשת חנויות שכונתיות בפריסה ארצית. מנכ"ל שופרסל, אפי רוזנהויז, מסר כי הרשת השקיעה 150 מיליון שקל בטיפול ברשת המונה 125 חנויות שכונתיות, שנבנתה על בסיס שופרסל, בשילוב של חנויות שהיו של היפרנטו וחצי קופה אשר נרכשו בעסקת קלבמרקט.
בראיון מצולם ל-Bizportal, אומר היום רוזנהויז: "הבידול של הרשת יהיה במחלקות הטריות, בחווית הקניה והיחס האישי", ומתעלם מנושא התמחור. לשאלה על נושא זה עונה רוזנהויז: "אני חושב שאנחנו עושים זאת במחירים נכונים, המתאימים לצרכנים ברחבי מדינת ישראל, כולל מבצעים ייחודיים עבור הרשת".
לצד שופרסל שלי, ישנם סופרמרקטים פרטיים בממוקמים אף הם בלב שכונות מגורים. אחת מהרשתות המוכרות והמתפרסות במהירות בארץ היא AM:PM, אשר נותנת אף היא מענה לצרכן בהשלמת קנייה או בקנייה משפחתית לשבוע.
בעניין זה אומר רוזנהויז, "לא מדובר כאן בתחרות ולכל אחד מהפורמטים השכונתיים הללו יש מקום". הוא מבדל את 'שופרסל שלי' באומרו "אני מדבר על רשת סופרמקטים עם מבחר מאד גדול וארבע מחלקות טריות. היתרון בשופרסל שלי הוא שאתה יכול לבוא ב-7:00 בבוקר לסניף השכונתי ולקבל את הלחמניה שלך שיצאה עכשיו מהתנור, כמו גם הירקות והפירות הטריים שהגיעו מוקדם בבוקר ישירות לסניף. הדברים האלה לא קיימים בחנויות הנוחות האחרות".
המותג הפרטי והכרטיס האשראי - מהחודש הבא
לצד מותגי מזון מוכרים שנמצאים על המדף בחנויות הרשת, בחרה שופרסל כרשת קמעונאית וותיקה, לפתח מותג מזון פרטי מתחרה, אשר יושק, כך מסתבר מהשיחה עם רוזנהויז, כבר באוקטובר הקרוב. מנכ"ל שופרסל נשמע מרוצה מהמהלך האסטרטגי ואומר: "כחלק מהעשייה הכוללת של האסטרטגיה של שופרסל, יצרנו מותג פרטי תחת השם 'שופרסל'. היום אנחנו משלימים את תהליך הבנייה שלו ובאופן הדרגתי מתחילים לראות, כי מדובר בנדבך מאד חשוב באסטרטגיה שלנו ואנחנו מאד מרוצים".
המיתוג המחודש של הרשת הביא את שופרסל לשדרג גם את מועדון הלקוחות שלה, שנקרא עד עתה "סופרקארד" שאיננו נחשב להצלחה. שופרסל חברה לאחרונה לחברת פז וללאומי קארד. היא יצרה מועדון לקוחות על בסיס פורמט כרטיס האשראי Multi של לאומי קארד, שמשרת את לקוחות שופרסל גם בתחנות התדלוק של פז ומאפשר להם להינות ממסגרת אשראי חוץ בנקאית. את התקופה הקרובה כפעילות של Multi, המשותף לשלוש החברות, מגדיר רוזנהויז כפיילוט שנראה כהצלחה.
הוא אף מגלה, כי גם ההשקה של כרטיס זה מתוכננת לחודש אוקטובר הקרוב. רוזנהויז מבטיח "להגיע עם בשורה מיוחדת ונכונה בהשקת כרטיס המועדון. מדובר בכרטיס האשראי היחיד שיצטרך הצרכן. בימים הקרובים לקוחות יתחילו להצטרף ואנחנו נכוון את הנושא בצורה הטובה ביותר, כדי שבסך הכל נראה מה שאנחנו רוצים לראות".
תקציב פרסום אחד 3 משרדים?
עד כה טופל תקציב הפרסום הרשת בידי שני משרדים: גיתם BBDO, שאחז בכ-70% מהתקציב ופרסום בריקמן, שטיפל לאורך שנים ארוכות בכ-30% מתקציב הפרסום. המיתוג החדש של שופרסל יצר חלוקה חדשה וכניסה של משרד פרסום שלישי לתקציב - אדלר חומסקי, אשר טיפל בתקציב הפרסום של רשת קלאבמרקט טרם רכישתה על ידי שופרסל.
כחלק המרכישה התחייבה שופרסל להמשיך להשתמש בשירותיו של אדלר-חומסקי והוא קיבל לידיו את תקציב חטיבת "שופרסל שלי". גיתם BBDO קיבל את הטיפול בחטיבות "שופרסל ביג" ו"שופרסל דיל" ולפרסום בריקמן, אשר טיפל עד כה במבצעי סניפי היפרנטו, נותר חלק קטן מתקציב הפרסום של מבצעי הארד סייל שוטפים.
כניסת אדלר-חומסקי וורשבסקי לטיפול בתקציב שופרסל מאיימת, למעשה, על מקומו של פרסום בריקמן בשופרסל, אולם רוזנהויז מרגיע ואומר, "לכל אחד משלושת משרדי הפרסום יש תפקיד. אנחנו שמחים על צירופו של אדלר-חומסקי וורשבסקי לשופרסל שלי. גיתם ממשיך בעבודתו הכללית במיתוג שופרסל ביג ודיל, ובריקמן נותן מענה בחלק מהפעילויות השוטפות היומיומיות בתחום ההארד סייל, והשילוב עובד נכון".