תחזית מט"ח: השקל צפוי להיסחר בטווח שערים צר יחסית

על רקע האנמיות במסחר המלווה במחזורים דלילים בעיצומה של עונת "המלפפונים" בשוק, ויציאת הפעילים לחופשה, הציפייה היא להמשך הדישדוש
אסף מליחי |

שבוע חמישי ברציפות, בו מוסיף המטבע האמריקאי להיחלש מול המטבע המקומי. חולשה זו הובילה את הדולר להיסחר ברמה הנמוכה מ- 4.36 שקל לדולר. שער זה הינו השער הנמוך ביותר שנקבע מתחילת השנה עת עמד שערו של הדולר על רמה של 4.59 שקל. נציין, כי מתחילת השנה יוסף השקל בכ-5% מול המטבע האמריקאי. מול שערו המקסימלי שנקבע בחודש פברואר (4.725) יוסף השקל ביותר מ-8%. עוד נציין בהקשר זה כי שערו של הדולר כיום נמוך משערו ערב פרוץ הלחימה.

בנק לאומי

לאחר כניסתה של הפסקת האש לתוקף ובמידה ולא תהינה התפתחויות דרמטיות במישור הגיאופוליטי נראה, כי המסחר בשקל- דולר ימשיך להתקיים בהתאם למגמת המסחר בעולם. על רקע זה צפוי השקל להמשיך ולהיסחר ביציבות מול הדולר בטווח הקצר ובטווח הבינוני-ארוך צפוי להתחזק על רקע היחלשותו של הדולר בעולם והמשך תנועות ההון לישראל בעתיד.

פועלים

בטווח הקצר מעריכים בבנק, כי השקל ייסחר בטווח שערים צר יחסית, לאחר שבשבוע שעבר הוא חזר לרמתו ערב פרוץ המלחמה. גם השבוע השקל המשיך להפגין עוצמה ובמהלך המסחר הוא התחזק מול רוב המטבעות העיקריים, על רקע ההערכות של המשקיעים בשוק המט"ח, מקומיים וזרים, כי הפסקת האש תחזיק מעמד. כעת מצפים כולם להתאוששות של הכלכלה הישראלית מנזקי המלחמה. כמו כן, השקל צפוי לקבל תמיכה מההערכות, כי ישמר פער, גם אם קטן, בין הריבית השקלית והריבית הדולרית.

באשר לטווח הארוך מעריכים בפועלים, כי השקל יסחר ביציבות, על רקע ההערכות, כי הנגיד לא יהסס להרחיב את הפער בין הריביות של השקל והדולר, אם פיחות חד יאיים על יעד האינפלציה של בנק ישראל. בנוסף ההערכות הן, כי בטווח של שנה קדימה, הדולר צפוי להיחלש בשוק המט"ח הבינלאומי ובמקביל צפוי לחץ כלפי מטה גם על שער הדולר מול השקל.

בנק אגוד

הנתונים על האטה בקצב האינפלציה בתוספת להאטה בפעילות הכלכלית בארה"ב ובמקביל להפסקת הלחימה בצפון תוך הורדת פרמיית הסיכון באזורנו צפויים להוסיף ולתמוך בשקל בזמן הקרוב. במידה והשקט ימשך וזרם ההשקעות הזרות בארץ יתחזק צפוי השקל להיסחר במגמה חיובית אל מול הדולר. עם זאת, נתוני מאקרו מקומיים שיפורסמו בהמשך צפויים לתת למשקיעים אמדן אמיתי לנזקי המלחמה ויעזרו להעריך עד כמה אם בכלל המשק המקומי חוזר להיות אטרקטיבי בפני הזרים. טכנית, טווח המסחר הצפוי לשבוע הקרוב הינו 4.3 - 4.405 דולר, כאשר תמיכה רחוקה שוכנת ברמה של 4.299.

גיפט

כסימן של החזרה לרגיעה, שער הדולר אל מול השקל שב להיות מושפע יותר מהתנודות בשער הדולר בעולם. יחד עם זאת, יש תחושה כללית בשוק המט"ח, כי השקל אולי "חזק מדי" לאור המצב הבטחוני הרגיש עדיין ומן העובדה, כי לא מעט מן ההנהגה הפוליטית הבכירה נמצאת תחת חקירה משטרתית. לכן, שער החליפין יתקשה לרדת מתחת לרמה של 4.3500 לאורך זמן בנסיבות אלה, גם אם הדולר ייחלש מעט אל מול המטבעות המובילים. מצד שני, כל עוד המשקיעים הזרים נכונים להשקיע בישראל, אין לצפות להחלשות ממושכת של השקל. לשבוע הבא טווח המסחר הצפוי הוא 4.3500-4.4000.

פורקסיה הולדינגס

שוק המט"ח המקומי ממשיך להפגין אנמיות לאירועים הבטחוניים-פוליטיים. בעיצומה של עונת "המלפפונים" בשוק, לצד ירידה במחזורים, ויציאת הפעילים לחופשה, אנו צופים כי מגמה זו תמשך, ואף תתעצם עם בוא החגים.

בפורקסיה שבים ומדגישים כי הסיכונים הגיאופוליטיים עדיין לא חלפו, וכי כל חשש להסלמה ממשית, יתורגם בשוק המקומי.השבוע אנו צפויים למסחר יציב בטווח שערים צר 4.35-4.38. מההיבט הטכני השוק בעמדת המתנה לשבירת סביבת התמיכה החזקה 4.35, שבירתה תאותת על מהלך ייסוף חד אל עבר 4.30 שקלים. מאידך אי שבירת סביבת תמיכה זו תאותת על מסחר ברצועה 4.36-4.40.

גאון בית השקעות

בבית ההשקעות מעריכים, כי השקל ימשיך להיסחר בטווח שערים צר יחסית וזאת תחת ההנחה שהמשקיעים הזרים לא ימהרו להוציא את כספם מהארץ, אלא ימתינו להתבהרות התמונה הכלכלית. להערכתנו האפשרות לפיחות בשער השקל בטווח הארוך, מוגבלת, לאור הציפיות להמשך זרם ההשקעות הזרות לישראל ולצמצום תנועות ההון מחוץ לישראל. המגמות העולמיות הם אלו שמשפיעות על התנהגות השקל-דולר והפסקת האש מקטינה את האפשרות להתחזקות הדולר בזמן הקרוב.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה