חוק שירות לאומי בהתנדבות לבנים
ביום 24.7.2006 פורסם ברשומות חוק הביטוח הלאומי בהתנדבות לבנים (תיקוני חקיקה), התשס"ו-2006 (להלן – החוק). תחילת תוקפו של החוק ביום 1.9.2006. להלן עיקרי החוק.
בסעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן – חוק הביטוח הלאומי), תיקן החוק את הגדרת "מתנדב בשירות לאומי", כהגדרה הכוללת גם "בן" המשרת בהתנדבות בשירות לאומי (ולא רק בת כפי שהיה עד כה).
סעיף 158 לחוק הביטוח הלאומי תוקן על ידי החוק, כך שהגדרת "מבוטח" בחוק הביטוח הלאומי, תכלול כל מי ששירת כמתנדב בשירות לאומי (בן או בת). בנוסף, תוקן סעיף 160(ה) לחוק הביטוח הלאומי, כך שהושוו זכויותיו של "מתנדב בשירות לאומי" (בת או בן) לזכויותיו של חייל, לעניין דמי אבטלה.
במסגרת החוק, תוקן סעיף 11(ג) לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, כך שגם עובד המתפטר לרגל התנדבותו לשירות לאומי, יהיה זכאי לפיצויי פיטורים בדומה לעובדת המתפטרת לרגל התנדבות לשירות לאומי.
בוטל חוק שירות לאומי בהתנדבות (תכנית ניסיונית לבנים) (הוראת שעה), התשס"א-2001 (להלן – הוראת שעה). בחוק נקבעה הוראת מעבר, הקובעת כי הוראה בכל דין שערב יום 1.9.2006 חלה על בת המשרתת בשירות לאומי והוחלה, מכוח הוראת סעיף 1 להוראת השעה, גם על בן המשרת בשירות לאומי, תמשיך לחול על בן כאמור, אלא אם נקבע במופרש אחרת.