D&B: ירידה של 4.2% במדד מנהלי הרכש ביולי ל- 50.1%

מהשפעות המלחמה: ירידות חדות בביקושים המקומיים, בהעסקת עובדים, בתפוקות הייצור עלייה בזמני האספקה. יחד עם זאת, הביקושים לייצוא עדיין בעלייה
אסף מליחי |

מדד מנהלי הרכש בישראל ליולי 2006 שנערך על ידי חברת דן אנד ברדסטריט ישראל וארגון מנהלי הרכש ירד החודש ב-4.2% והוא עומד על ערך של 50.1% לעומת 54.3% ביוני. יצויין, כי כאשר ערך המדד יורד אל מתחת לקו ה-50% הדבר מעיד על האטה במשק היצרני הישראלי.

כלכלני המדד מייחסים את הירידה החדה בערך המדד החודש לתקופת הלוחמה בצפון שהביאה לירידה חדה בביקושים המקומיים למוצרי תעשייה ישראלים, ירידה חדה בהעסקת עובדים במגזר היצרני וכן ירידה חדה בתפוקות הייצור, זאת לצד עלייה בזמני האספקה לארץ ולחו"ל. עם זאת, חשוב לציין, כי הביקושים לייצוא המשיכו ועלו במהלך חודש יולי, על אף מצב הלוחמה.

כלכלני D&B וארגון מנהלי הרכש מציינים כי, ניתוח נתוני המדד משקף באופן בולט את המצב הביטחוני בארץ ואת ההשפעה של המלחמה בצפון על המגזר היצרני בישראל. אמנם קו המגמה של המדד בחודשיים האחרונים כבר העיד על מגמת ירידה במדד ורכיב הביקושים המקומיים עבר למצב של האטה כבר בחודש הקודם, אולם המלחמה בצפון החמירה את המצב והשפיעה בעיקר על ירידה חדה של 8.1% ברכיב תפוקות היצור ( אם כי עדיין ערך הרכיב מעיד על מגמת התרחבות ) וירידה חדה של 16.1% ברכיב התעסוקה ומעבר הרכיב להאטה אחרי 29 חודשים ששהה במגמת התרחבות.

כלכלני המדד מעריכים כי ערך המדד בחודש אוגוסט ימשיך לרדת ויעבור למגמת האטה, אם כי המשך ההתרחבות ברכיב הביקושים לחו"ל מהווה סיבה לאופטימיות לגבי התאוששות עתידית של המגזר היצרני בישראל.

מדד מנהלי הרכש בארה"ב ובאנגליה

מנתונים אשר נתקבלו ממדדי מנהלי הרכש בארה"ב ובאנגליה ניתן לראות, כי המשק היצרני האמריקני והמשק היצרני האנגלי ממשיכים גם החודש להימצא במגמת התרחבות, והחודש אף נצפתה התעצמות במגמה במשק האמריקאי, לעומת התמתנות במגמה במשק האנגלי.

המדד האמריקאי עומד החודש על 54.7% לעומת ערך של 53.8% שנמדד בחודש הקודם. המדד האנגלי עומד החודש על 53.8% לעומת ערך של 55.1% שנמדד בחודש הקודם. גם הרכיבים המרכזיים והחשובים של המדד נמצאים החודש במגמת התרחבות אם כי החודש נצפתה התמתנות במגמה ברוב הרכיבים הללו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה