BDI: מספר ימי האשראי בפועל ממשיך לרדת

תהילה ינאי, מנכ"ל משותף בקבוצת BDI ציינה, כי הגברת הסיוע לעסקים הקטנים והבינוניים, הכרחית, היום יותר מתמיד
ליאור גוטליב |

בחודש יוני נמשכה מגמת ההטבה במוסר התשלומים במשק הישראלי, כך עולה מדו"ח קבוצת BDI בהמשך להטבה שנרשמה בחודש מאי, הטבה של יום נוסף בסך ימי האשראי בפועל (ימי פיגור + ימי אשראי בהסכמה) בחודש החולף. בחודש יוני עמד מספר ימי האשראי בפועל על 96 ימים בלבד, בהשוואה ל-97 ימים בחודש מאי ול-100 ימים באפריל.

כלכלני הקבוצה ציינו, כי מספר ימי האשראי בפועל בחודש החולף הוא הטוב ביותר מאז חודש יוני 2005. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה רשם גם הוא הטבה נוספת במהלך חודש יוני, ירד גם מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה מ-87 ימים ל- 86 ימים. ירידה זו באה בהמשך להטבה בחודש הקודם.

ההטבה במספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה מקורם, כנראה, בהערכות החברות ליישום נוהל היעדר חריגה ממסגרות האשראי בבנקים. ההערכות הביאה ללחץ של הספקים להורדת ימי האשראי לפני יולי 2006. אולם, מוסיפים כלכלני הקבוצה, כי ההטבה תהיה זמנית בלבד.

ממוצע ימי הפיגור הצליח לשמור על השיא החיובי שרשם בחודש קודם לאחר שיא חיובי שנרשם בממוצע ימי הפיגור בחודש מאי, מספרם בסוף חודש יוני, נותר יציב ועומד על 10 ימים בלבד. כלכלני BDI ציינו, כי מספר ימי הפיגור בתשלומים הוא הנתון המעודד ביותר. צמצום ויציבות בימי הפיגור בתשלומים מאפשרים למשק לחזור למהלך עסקים רגיל בהם החברות והעסקים יכולים לתכנן את תזרים המזומנים ולהימנע מכניסה לקשיים, שלעיתים מתעוררים כתוצאה מבעיות בתזרים המזומנים.

תהילה ינאי:יש להתמקד בעסקים הקטנים והבינוניים תהילה ינאי, מנכ"ל משותף בקבוצת BDI ציינה, כי עם יישום הנוהל החדש של היעדר חריגה ממסגרות האשראי בבנקים, צפויה שוב החמרה במספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה כתוצאה מהפעלת לחץ על הספקים להגדיל את מספר ימי האשראי. הדבר יגרור גידול במדדי המוסר- הן במספר ימי הפיגור הממוצע והן במספר ימי האשראי בפועל.

ב-BDI מעריכים, כי מספר ימי האשראי הממוצע במשק עלול לעלות בכ-8 ימים עד סוף השנה. הדבר צפוי לפגוע בכושר התחרות של העסקים ובפרט הקטנים והבינוניים. העסקים הקטנים והבינוניים, המהווים למעלה מ-90% מסך העסקים בישראל, סובלים גם מחסמים בתחומי המימון, הניהול, הנגישות למידע והבירוקרטיה, אשר מקשים עליהם את ההתמודדות בשוק החופשי ואת התפתחותם התקינה. לכן, טוענת ינאי, הגברת הסיוע לעסקים הקטנים והבינוניים באמצעות הקצאת תקציבים נוספים לקרנות הסיוע, הקמת כלי מימון נוספים ואף מתן הקלות במס, הכרחית, היום יותר מתמיד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה