הממשלה סיימה את אפריל בגרעון קטנטן של 48 אלף ש'
החשב הכללי באוצר מפרסם היום, כי באפריל היה לממשלה גירעון אפסי בפעילותה הכוללת בסך של כ-48 אלף שקל. בתחילת השנה הסתכם העודף בפעילות הממשלתית בכ-7.7 מיליארד שקל, לעומת עודף של 3.1 בשליש הראשון של השנה ב-2005. עוד פורסם, כי הגירעון ב-12 החודשים האחרונים הסתכם בכ-6.2 מיליארד שקל בלבד, שהם כחצי מיליארד בממוצע חודשי, הסכום הנמוך ביותר מאז חודש מאי 2001.
בפעילות מקומית היה לממשלה באפריל עודף בסך של כ-300 מיליון שקל, ומתחילת השנה עודף של 8.5 מיליארד. בפעילותה בחו"ל, באפריל גירעון של כ-300 מיליון שקל ומתחילת השנה גירעון של 900 מיליון שקל.
גם באפריל פעלה הממשלה ללא מסגרת תקציב מאושרת ולפי חוק יסוד משק המדינה המתיר הוצאה של 1/12 מתקציב שנת 2005 בכל חודש. חודש אפריל התאפיין ברמה גבוהה של הוצאות המשרדים בהשוואה לרבעון הראשון של השנה בו הוגבלו מאוד הוצאות המשרדים כדי לאפשר עמידה במגבלת החוק עקב החזר החובות (קרן וריבית) הגבוהה ברבעון הראשון.
הוצאות המשרדים באפריל הסתכמו, בהתאם לחזוי, בכ-14.6 מיליארד שקלים לעומת הוצאה חודשית ממוצעת של כ-11.4 ברבעון הראשון. בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד גבוהות נומינלית סך ההוצאות של המשרדים בכ-1.2%. בסוף אפריל כמעט ואין למשרדים חובות שלא שולמו עם זאת רמת הפעילות משקפת, במידה מסוימת, את מגבלת ההתקשרויות והחתימה על חוזים חדשים. ביחד עם החזר החובות הסתכמו הוצאות הממשלה בחודש אפריל בכ-18.5 מיליארד שקל לעומת 21.3 מיליארד – המכסה המותרת לפי החוק.
למרות רמת ההוצאה הגבוהה באפריל, כמעט ולא היה לממשלה גירעון עקב הכנסות גבוהות מאוד. גם באפריל ההכנסות ממסים גבוהות מהחזוי והסתכמו בסך של כ-15.6 מיליארד שקל. ומתחילת השנה ב-61.5 מיליארד שקל, עלייה נומינלית של כ-17.7% לעומת אשתקד (ללא התחשבות בתיקוני החקיקה).
הכנסות מסים ישירים (מס הכנסה) הסתכמו באפריל בכ-9.2 מיליארד שקל לעומת 7 מיליארד אשתקד. ההכנסות מתחילת השנה גבוהות ב- 6.6 מיליארד לעומת אשתקד.
הכנסות מסים עקיפים (מכס ומע"מ) הסתכמו באפריל בכ-6.1 מיליארד שקלים לעומת 4.7 אשתקד. ההכנסות מתחילת השנה גבוהות ב- 2.6 מיליארד לעומת אשתקד. סך של כ-400 מיליון שקל של החזרי מס נדחה מאפריל למאי עקב חופשת הפסח.
בפעילות המימונית של הממשלה בחודש אפריל היה גיוס ההון נטו שלילי (עודף פירעונות על גיוסים) בסך של כ-900 מיליון שקל מיליארד שקלים. מתחילת השנה היה גיוס הון שלילי בסך של 8.6 מיליארד שקלים, מזה: 7.4 מיליארד מקומי ו-1.2 בחו"ל. נזכיר, כי בצוך כך, הפרטת דיסקונט ) הסתכמה בכמיליארד שקלים.