הדולר ממשיך ליפול בתהום שבין הריבית לבורסה העולה
הדולר האמריקני המשיך להחלש היום בשיעור ביחס לשקל, ושערו היציג ירד במחצית האחוז ונקבע על רמת מחיר של 4.608 שקלים. זה היה יום מסחר תנודתי יחסית במגמת ירידה כללית בשוק, הממשיך את המגמה של החלשות המטבע האמריקני במשך שלושת השבועות האחרונים, שהתעצמה מהחזרה של השור התל אביבי באחד העם.
המסחר בבורסה בתל אביב שמוביל אותה לפרוץ היום את קו 800 הנקודות, גורם להקטנת האטרקטיביות של אפיק ההשקעה הדולר. אך מנגד האירו שמתחזק מול הדולר בעולם, ובארץ לא רושם מסחר משמעותי, התחזק גם ביחס לשקל, ושערו היציג עלה ב-0.37% למחיר של 5.476 שקל.
מחדר העסקאות של בנק אוצר החייל נמסר כי במהלך הבוקר ראינו "פעילות של הבנקים הזרים. אחד הבנקים הגדולים אפילו רכש דולרים בתחילה. אבל אחר כך התחילה המכירה, ככל הנראה של גופים מקומיים". כך שמסעו של הדולר דרומה נמשך במהלך רוב יום המסח.
לשאלה האם העלאת הריבית על הדולר הצפויה להתבצע מחר (21:15, שעון ישראל) על ידי הפדראל ריזרב בארה"ב, עשויה להשפיע ביום ד' על המסחר בשקל/דולר, מציינים בבנק אוצר החייל כי הם מעריכים שמה שמשפיע יותר זה המסחר בבורסה בתל אביב, בעת הנוכחית. הדולר נחלש מול האירו בצפי להחלטת גרינספאן מפינוטק נמסר כי בשעות הצהריים ממשיכה ההיחלשות של הדולר בעולם כנגד העיקריים וכעת נסחר האמריקני סביב רמות של 1.1920 כנגד האירו וסביב רמות של 1.7690 כנגד הסטרלינג. הדולר ממשיך לאבד מערכו עקב ההערכות לגבי אפשרות להפסקת תהליך העלאות הריבית בארה"ב. "לפי ניתוח מעמיק של הנתונים המאקרו-כלכליים, היחלשות הדולר בימים האחרונים היא בבחינת אפיזודה חולפת", כך מסר היום אסטרטג בכיר בבנק אוסטרלי. "נראה כי לאחר תיקונים מקומיים הדולר יחזור להיתחזק", מציינים בפינוטק.
היום בשעה 21:00 (שעון ישראל) יפורסם התקציב הפדרלי של ארה"ב, כאשר הצפי עומד על גרעון בסך של 76 מילארד דולר.
האירו פרץ את רמת ההתנגדות של 1.1905 אל מול הדולר, כאשר רמת התנגדות הבאה נראית ב-1.1970. טריידרים מסרו כי קניות אלו בוצעו ע"י בנקים מרכזיים באסיה אשר רכשו בשער נמוך את האירו להשקעה לטווח הבינוני.
הסטרלינג התחזק ונסחר כעת סביב הרמה של 1.7640 אל מול הדולר. קודם היום פורסם מדד מחירים ליצרן (PPI) בבריטניה, אשר הצביע על ירידה מרמה של 7.5% לרמה של 2.3% בלבד.
כלכלן בכיר בבנק באנגליה מסר כי נתון זה מצביע על ירידה באינפלציה במהלך ה-19 החודשים האחרונים, אשר בעקבותיו תיתכן הורדה בשערי הריבית. לעומת זאת, סקר ההזמנות ייצור ושירותים שפורסם היום בבריטניה הצביעה על התאוששות הסקטור לרמה של 22- נקודות בחודש דצמבר, לעומת 24- נקודות בחודש נובמבר.