שרפ"ק גם רוצים פרייבט אקוויטי; שטיגר וירקוני ינהלו
קרן ההשקעות מרקסטון שביצעה לאחרונה סדרה ארוכה של השקעות עסיסיות למדי בשוק הישראלי, מעוררת את ה"תיאבון" של גופים נוספים. מסתבר ש"פרייווט אקוויטי" הופך לטרנד מתחמם. היום מודיעה שרם פודים קלנר טכנולוגיות (SFKT) על הרחבת הפעילות העסקית שלה והקמת קרן השקעות בהיקף של 120 מיליון שקל. את הקרן ינהלו דורון שטיגר (לשעבר המנכ"ל של החברה לישראל), ועופר ירקוני.
עד כה עסקה שרם פודים קלנר טכנולוגיות בתחום פעילות עיקרי אחד: ניהול קרנות הון סיכון וניהול השקעות בחברות עתירות ידע ואחרות.
מתוך ה-120 מיליון שקל שמתכננת החברה לגייס, היא תשקיע עד כ-60 מיליון שקל. היתרה אמורה להגיע ממשקיעים חיצוניים. החברה מסרה כי תקצה לשטיגר וירקוני בחלקים שווים אגרות חוב הניתנות להמרה למניות החברה וכן כתבי אופציה לפי שער המרה ומחיר מימוש של 2.1 ובתמורה כוללת של- 18 מליון שקל בקרן.
פעילות הקרן תתאפיין בהשקעות בחברות בוגרות בתחומי התעשייה השונים בשל הערכת החברה כי קיימות השקעות אפשריות בחברות המוערכות בחסר בשל קשיים פיננסיים או אופרטיביים או בשל נסיבות מיוחדות אחרות כגון קשיי ניהול והן בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה או סיכויי הבראה, שיאפשרו בעתיד מימוש בשיעורי תשואה טובים.
בכוונת שרם פודים קלנר טכנולוגיות להגיש בימים הקרובים טיוטת תשקיף לפיו תגייס סך של כ-50 מליון שקל באגרות חוב וכתבי אופציות מן הציבור. תמורת ההנפקה תיועד להשקעות בפעילות השוטפת של החברה ולמימון פעילות הקרן.
מנכ"ל שרם פודים קלנר טכנולוגיות, יצחק שרם ציין כי הקמת הקרן משתלבת באסטרטגיה העסקית של SFKT לאיתור הזדמנויות השקעה חדשות ומקסום הפוטנציאל הניהולי ויכולות הרה ארגון של החברה בהשקעה בחברות בוגרות המוערכות בחסר.
שרם הוסיף כי הקרן תתמקד בחברות בעלות פוטנציאל צמיחה להן תוכל הנהלת הקרן לתרום ערך מוסף הן ברמה הניהולית והן ברמה הפיננסית. לדבריו, השותפות עם דורון שטיגר ועופר ירקוני שהם בעלי ניסיון רב בתחום יחד עם יכולות הניהול והמימון של SFKT יסייעו בהפקת תשואות גבוהות וייצור ערך למשקיעים בחברות.
היקף הקרן צפוי בשלב ראשון לעמוד על כ-50 מליון שקל ובהמשך לגדול לעד כ- 120 מליון שקל. עוד הודיעו החברה וSFK כי בכוונתן לרכוש את מניות מרובני (בעל מניות יפני המחזיק בחברה בכ-16.7%) במחיר של 1.83 שקל למניה בהשוואה למחיר 2.1 שקל המהווה את שווי ההון העצמי למניה, ובתמורה כוללת של כ-2.5 מליון דולר.