השחיתות בישראל גבוהה: יעילות השלטון עמדה על 80.8%
ההתדרדרות החריפה במצב הביטחוני, מאז סוף שנת 2000, יחד עם המשבר הכלכלי במשק שנמשך עד 2003, הביאו לירידה מדאיגה בדירוג איכות השלטון של ישראל, כך עולה מניתוח של קבוצת BDI את איכות השלטון בישראל ועל מדדים שנבדקו על ידי הבנק העולמי.
ממצאי הבדיקה שערכה BDI מצביעים על כך שמאז שנת 2000 התדרדר מצב איכות השלטון בישראל, בכל הפרמטרים המרכזיים שנבדקו. מדדי איכות השלטון שנמצאו בישראל, רעים ונמוכים בהשוואה למרבית מדינות מפותחות בעולם.
בכל המדדים המרכזיים: מצבה של ישראל הוא בין הרעים, בהשוואה למדינות המפותחות - מדד יעילות השלטון, בודק ומשווה את איכות הספקת השירותים הציבוריים, על-ידי השלטון. המדד מתייחס למקצועיות של פקידי השירות, הבירוקרטיה, עצמאות הפקידות מלחצים פוליטיים ואמינות השלטון לגבי המחויבות למדיניות.
מדד יעילות השלטון של ישראל, עומד על רמה של 80.8%. השוואה מדד יעילות השלטון של ישראל, ביחס למדינות מפותחות בעולם, מגלה כי ישראל מדורגת נמוך יחסית, אחרי מדינות מפותחות כמו הולנד, בריטניה, גרמניה, ארצות-הברית, צרפת וספרד. המדד הממוצע של המדינות המפותחות בעולם, עומד על 89.7%.
מדד אכיפת החוקים, מודד את אמון הגורמים במערכת המשפטית. מבדיקת פרמטר זה עולה, כי ישראל זוכה למדד של 74.4% בלבד, רחוק מספרד (85.0%), מצרפת (88.9%), מהממוצע של המדינות המפותחות העומד על 90.3% ורחוק עוד יותר ממדינות ארצות-הברית (92.3%), גרמניה (93.2%), בריטניה (93.7%) והולנד (95.2%).
מדד שחיתויות השלטון בודק ומשווה את התפיסה בנוגע להפעלת כוח שלטוני, לצורך השגת רווחים פרטיים ואישיים. גם בבדיקת פרמטר זה, ישראל משתרכת הרחק ממרבית המדינות המפותחות בעולם. מדד שחיתות השלטון של ישראל עומד על 80.8%. בין המדינות המפותחות בעולם, רק איטליה רושמת מדד נמוך ורע יותר מישראל (74.9%). המדד הממוצע של המדינות המפותחות בעולם עומד על 91.4%.
מדד המסגרת הרגולטורית, בודק ומשווה עד כמה המדיניות הממשלתית, פוגעת במנגנוני השוק החופשי (כגון פיקוח מחירים), עד כמה הפיקוח על הבנקים יעיל ואפקטיבי וכד'. בבדיקת פרמטר זה ישראל רושמת את המדד הנמוך ביותר מבין כל המדינות המפותחות בעולם המדד של ישראל, עומד על 71.9%, בהשוואה למדד הממוצע בקרב המדינות המפותחות בעולם, העומד על 90.6%. משמעות נתונים אלו, היא כי מבין מדינות העולם המפותח, המסגרת הרגולטורית של ישראל, היא הכי פחות הולמת ומתאימה ואף פוגעת במנגנוני השוק החופשי של המשק.