לידר ושות': 3 הבנקים הגדולים נסחרים בדיסקאונט
לקראת פרסום תוצאותיהם הכספיים של הבנקים, מעריכים בבית ההשקעות לידר ושות' כי גם הרבעון הנוכחי יהיה חיובי ונמשיך לראות תוצאות טובות מהבנקים ותשואות של 10% - 15% על ההון.
לדברי האנליסט אלון גלזר, האינפלציה הגבוהה, והמשך התוצאות הטובות והשיפור בהיקפי הפעילות בשוק ההון יתרמו לתוצאות הבנקים. להערכתו, ההפרשות ימשיכו להיות גבוהות יחסית (למעט בבנק מזרחי), כאשר התמוטטות קלאב מרקט תביא לגידול מסויים בהפרשות לעומת הרבעון הראשון של 2005.
גלזר מסביר כי, האינפלציה החיובית תתרום לרווחי המימון. כזכור, משמעות המעבר לדיווח נומינלי בבנקים הינה הפסקה של התאמת ההון הפעיל בבנקים, שהינו ההון בניכוי אותו חלק המושקע בנכסים לא כספיים (בעיקר בניינים ורכוש קבוע).
המעבר לדיווח נומינלי מיטיב עם תוצאות הבנקים בסביבת אינפלציה עולה, מאחר ובפועל במקום לשערך את ההון הפעיל בהתאם לעליית האינפלציה (כפי שעשינו בעבר) אנו זוקפים את הרווחים שנצברו בהון הבנק כתוצאה מעליית המדד - לדו"ח רווח והפסד.
האינפלציה ברבעון השני היתה 0.8% והיא צפויה לתרום לרווחי המימון, אם כי חשוב לציין כי ברבעון המקביל היתה אינפלציה של 1.4%, כך שבהשוואה לרבעון המקביל לא נראה שיפור.
ירידה בהיקף האשראי: נקודה שיש לצפות (בחשש מסויים) הינה ירידה בהיקפי האשראי על רקע הגאות בגיוסים בשוק ההון שהגיעה לשיא ברבעון 2.
העליות בשוק, והגידול בהיקפי הפעילות יביאו לשיפור בעמלות התפעוליות וברווחי נוסטרו של הבנקים. ועדת בכר כמובן עדיין לא משפיעה על התוצאות, כאשר בינתיים נכסי הבנקים בתחום ניהול ההשקעות רק גדלים.
לדברי גלזר, אין צורך להבהל מקלאב מרקט: קודם כל צריך לזכור הפרשות לחומ"ס הן חלק בלתי נפרד מהפעילות הבנקאית, ואנו נמשיך לראות גם בעתיד חובות שלא יפרעו. ברור שלקריסת קלאבמרקט יש השפעה אולם לפי הדיווחים בעיתונות מדובר בהפרשות בסכומים של מאות בודדות של מיליוהי שקלים בבנקים הגדולים ועשרות מיליונים בבנקים הקטנים, כאשר מזרחי (שוב) יוצא נקי!!
הנפגע הגדול צפוי להיות לאומי שגם העמיד הלוואה לבעלים לצורך הרכישה.
המועדפים ? פועלים, לאומי ודיסקונט: בבית ההשקעות ממשיכים להיות חיוביים על הסקטור שנסחר עדין במחירים זולים בהשוואה לשווי הכלכלי.
בלידר ממליצים בקניה על שלושת הבנקים הגדולים, שנסחרים להערכתם בכ- 20% -15% מתחת לשווים. בבית ההשקעות סבורים כי פועלים ולאומי ימשיכו לייצר תשואות גבוהות של כ- 13% - 15% על ההון, דבר המצדיק להערכתם מכפילי הון של כ- 1.4 ? 1.5. דיסקונט ימשיך להערכתם לייצר תשואות דו ספרתיות, כאשר גם בחינתו על פי מודל אחזקות (עם מכפיל הון שמרני של 1.3 לדיסקונט ניו יורק) מצביע על תמחור זול מאד של דיסקונט הנסחר היום ב- 0.9 על ההון בלבד!
לעומת זאת, בלידר ממשיכים לטעון, כי מזרחי נסחר במחיר הדומה לשוויו ובהשוואה לבנקים האחרים הרבה פחות אטרקטיבי