מה לעשות עם 100 אלף שקל? כתבה רביעית ואחרונה

אנו מביאים לכם את הכתבה האחרונה בפרויקט המיוחד של Bizportal בו בכירים בשוק ההון מציגים את תיק ההשקעה המועדף עליהם
ליאור גוטליב |

אנו משלימים היום את פרסום סדרת הכתבות שלנו, בה הצגנו בימים האחרונים את התחזיות, ההמלצות והתחושות של מובילי אנשי המקצוע בשוק ההון הישראלי, לגבי הדרך הנכונה ביותר לחלוקת תיק השקעות של 100 אלף שקל, בימים אלה של "אחרי המלחמה".

רגע לפני ההמלצות, אנו מציעים לכם לקרוא את הסדרה כולה, כפי שהוצגה השבוע ב-Bizportal לכתבה הראשונה לחצו כאן. לכתבה השניה בסדרה לחצו כאן. ולכתבה השלישית לחצו כאן. בתחתית הכתבה הנוכחית אפשר למצוא טבלה המסכמת את ההמלצות כולן. בהצלחה.

בני שרביט, מנהל קרנות חו"ל במנורה עמדה קרנות נאמנות: שרביט ממליץ על תיק השקעות סולידי שיכלול 21% מניות (14% בישראל ו-7% בחו"ל), 55% באג"ח צמודות מדד, 24% באג"ח שקליות ו-0% במט"ח.

ברכיב המניות בישראל (14%) ממליץ שרביט להתמקד במספר מניות מעו"ף (טבע, פועלים, לאומי, אורמת, כי"ל). את רכיב המניות בחו"ל (7%) מציע לפזר בין 30% בארה"ב תוך העדפת מניות לא-טכנולוגיות ממדד ה-S&P500 על מניות טכנולוגיה ממדד הנאסד"ק, והתרחקות ממניות בתחום הנדל"ן והמשכנתאות בשל החשש מחולשה בענף הנדל"ן בארה"ב.

שרביט טוען, כי 40% למערב אירופה. לדבריו, המשקל הגבוה של מערב אירופה יחסית לארה"ב נובע מהסימנים המצביעים על כך כי כלכלת ארה"ב מתחילה להאט, כשלעומת זאת במערב אירופה אנו רואים צמיחה נאה. 25% באסיה עם דגש על יפן וסין ו-5% לשאר העולם שיפוזרו בין מדינות מתפתחות באמריקה הלטינית ומזרח אירופה. את ההשקעה בחו"ל מסביר שרביט, כי יש לבצע תוך שימוש בתעודות סל ובקרנות נאמנות, ולא על ידי השקעה ישירה במניות.

לדבריו, האפיק צמוד המדד (55%) עדיף על האפיק השקלי (24%).באפיק צמוד המדד ממליץ על הטווח הבינוני בעל מח"מ של כ-6 שנים. באפיק השקלי ממליץ על הטווח הקצר בעל מח"מ של כ-2 שנים. באפיק המט"חי, שרביט אינו ממליץ להשקיע (0%), וזאת בשל חולשתו של הדולר הן בעולם והן מול השקל. לדבריו, "קל יותר לצייר תסריטים שבהם הדולר ממשיך להיות חלש לעומת תסריטים שבהם הדולר יתחזק".

שי שרון, מנכ"ל ישיר ניהול תיקים: שרון טוען, כי שוק המניות מתאקלם למצב שלאחר המלחמה ואינו צופה שתהיה בו תנודתיות גבוהה. הרכיב המנייתי יעמוד על 25%-30% כאשר על שליש מתוכו ממליץ שרון להשקיע בחו"ל.

המניות המומלצות בארץ הינם: סקטור הבנקים (פועלים, בל"ל), מניות נדל"ן מניב (גזית, דלק נדל"ן, רוזבאד – מניה קטנה ביתר) חברות האחזקה (אפריקה וקבוצת דלק) מניות יצוא (כיל ומכתשים) ושופרסל בענף המסחר.

בתקופה זו היינו ממליצים להיזהר מהשקעה בניירות יתר בהם הסחירות נמוכה. בחו"ל אנו ממליצים על תמהיל שיורכב מהשקעה בנאסד"ק/ניקיי ביפן ומרכיב גדול יחסי של שווקים מתעוררים/מתפתחים (סין/הודו/רוסיה/ודרום אמריקה).

את יתרת ההשקעה, 30% ממליץ שרון על השקלי קצר-בינוני. 30% באג"ח קונצרני בינוני (4-6 שנים), 10% באג"ח ממשלתי ארוך, ו-5% במט"ח באג"ח מדורגות לטווח קצר (3 שנים).

דני גונן, שותף ברקנאטי קרנות נאמנות: גונן מסר, כי באופן עקרוני אינו ממליץ להשקיע באפיקי מניות לטווח קצר, מאחר ויש בכך יותר אלמנט של הימור מאשר של השקעה. מאחר ולא ניתן להעריך את התנהגות הבורסה לאור המצב הביטחוני, הפוליטי והמדיני ואת התנודות בשווקים בעולם, לכן ממליצים ברקנאטי להתמקד בהשקעות סולידיות עם תשואה מרבית לטווח קצר.

לדבריו, המכשיר המומלץ ביותר הם הקרנות השקליות הקצרות שאין בהן שיעור הפצה (עמלה קניה) ודמי הניהול בהן נמוכים. בקרנות הללו טמונה תשואה המורכבת מתשואת אגרות החוב השקליות, כמו מק"מ, גילון ושחר הגבוהה מריבית פק"מ שלקוח ממוצע מקבל בבנק ללא עלות עמלות של קניה ומכירה הכרוכה בהשקעה ישירה באותן אגרות חוב.

בנוסף אנו ממליצים בתקופת חוסר הודאות היום ולאור רמת שער דולר נמוכה להשקיע עד 20% באפיק הדולרי באמצעות השקעה בפצ"מ דולרי או קרנות פצ"מ נזיל או אגרות חוב מסוג הדס זאת מאחר והדולר מהווה מטבע מקלט במקרה של אירועים חריגים ביטחוניים מדיניים או פוליטיים. בהשקעה זו ניתן לקבל הצמדה לשער הדולר היציג + ריבית של כ-4.5% בשנה.

אורי אפרת, סמנכ"ל השקעות בתכלית תעודות סל: אפרת מסר, כי 20% מהסכום יש להשקיע במניות בשוק המקומי, ציין, כי המגזרים המומלצים להשקעה הם: בנקים, נדל"ן ותעשיות בטחוניות. 10% מהסכום מומלץ להשקיע בשווקי חו"ל. השווקים המומלצים: ארה"ב-5% מהסכום, המשק צפוי לצמוח בקצב שנתי של 3% עד 3.5%. אירופה-3% מהסכום. צמיחה בפעילות הכלכלית. ברבעון השני צמח הגוש ב-0.7%, ושיעורי צמיחה דומים צפויים בשני הרבעונים האחרונים של 2006. עיקר הצמיחה תבוא מעלייה בצריכה הפרטית ובייבוא. יש לשים לב לשיפור בפעילות שתי הכלכלות המובילות של גרמניה ובריטניה. יפן-2% מהסכום. המשך הצמיחה, שוק הנדל"ן המתעורר, המסרים שיוצאים מהבנק המרכזי לפיהם לא ינקוט במדיניות ריסון מוניטרי ועלייה בהשקעות ההון במדינה הופכים את המשק השוק ביפן למומלץ להשקעה. יתרת הכסף - 70% מהתיק - יושקעו באפיק הסולידי. השפעה חיובית על שוק אגרות החוב עשויה לבוא ממדיניות פחות מרסנת של הנגיד פישר לאור ההאטה הצפויה בקצב הצמיחה בעקבות המלחמה. מצד שני, עלייה במתיחות הבטחונית בצפון וצפי להגדלת הנפקות מצד ההמשלה יעיבו על השוק הסולידי.

אפרת ממליץ להשקיע 25% מהתיק באגרות חוב שקליות קצרות לאור הסיכון שבעלית תשואות. ברמת האינפלציה הנוכחית האפיק השקלי אטרקטיבי ומציע תשואה נטו של כ-5%. יש להשקיע 45% מהתיק באגרות חוב צמודות למדד במח"מ קצר עד בינוני (4-5 שנים). מומלץ להשקיע באג"ח קונצרניות בדירוג גבוה המציעות תשואה נטו של 3.7% מעל המדד (כ-0.7% מעל הממשלתי המקביל).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה