ככה תקנו רכב חדש בלי להביא כסף מהבית
בעולם המודרני שלנו הפך הרכב לחברו הטוב של האדם. הוא מאפשר לכל אחד מאתנו להגיע ליעדנו במהירות רבה וללא הצורך לחכות לתחבורה הציבורית ולהצטופף על גבי המושבים עם שאר הנוסעים. רבים מתלבטים אם לקנות רכב יד שנייה או להתחדש ברכב מהניילונים.
הרכבים המובילים נכון לשנת 2017 ב-2017 נמסרו 281,563 רכבים לבעליהם, וזאת לעומת 286,728 רכבים שנקנו ב-2016. הרכבים הקוריאניים יונדאי וקיה מובילים בראש הטבלה, כאשר ליונדאי נרשמו 36,781 מסירות ולקיה 35,663. טויוטה היפנית הגיעה למקום השלישי עם 31,103 וסקודה האירופית נמצאת במקום הרביעי עם 19,511 מסירות.
מדוע כדאי לרכוש רכב חדש למרות ההוצאות הכלכליות עבור הרכבים, ניתן להפיק תועלת מרכבים חדשים. ראשית, רכישת רכב חדש היא הזדמנות טובה להתאים את הרכב לצורכי הלקוח מבחינת היצרן, נפח המנוע ואפילו צבע הרכב. שנית, רכב חדש מתפקד ללא תקלות, הוא פטור מטסט במשך 3 שנים מרגע קנייתו, והמוסך של הסוכנות אחראי על התיקונים השונים. וזאת בעוד שברכב יד 2 עלולות להתגלות תקלות בלתי צפויות הגוררות אחריהן הוצאות כלכליות רבות. למכונית חדשה ביצועים טובים יותר שבדרך כלל אינם מאכזבים גם בדרכים עקלקלות.
לקנות רכב בתנאים נוחים מחירו של רכב חדש יכול לעלות בין 60 אלף שקלים למיליוני שקלים. אנשים רבים פונים לבנקים כדי למצוא מימון לרכב חדש , ומשלמים הלוואה במשך שלוש שנים או אפילו יותר. סוכנויות רכב לא מעטות מציעות ללקוחותיהן לרכוש רכבים בתנאים בלתי נוחים. עוד לפני שהלקוחות מקבלים לידיהם את המפתחות של הרכב, הם נדרשים לשלם מקדמה של אלפי שקלים (ולעתים אף עשרות אלפי שקלים ) ולחתום על הטפסים מול הבנק. למרות זאת, ישנן סוכנויות רכבים המציעות לרכוש רכב בתנאים נוחים. כך תמצאו את הסוכנות שתמכור לכם רכב חדש ללא כאבי ראש:
- אפשר גם בלי מקדמה – כדי לקנות רכב בימים עברו, תשלום המקדמה היה בגדר חובה. היום, לעומת זאת, ישנן סוכנויות אשר מציעות רכבים חדשים מהניילונים ללא תשלומי מקדמה על הרכב. מצב זה פוטר אתכם מלחפש מימון ראשוני לרכב שלכם דרך בני משפחה, חברים ואפילו הבנק.
- חברה שנותנת מימון לרכב ללא מקדמה – היום ישנן חברות מימון רכב שנותנות מימון לרוכשים, ללא מקדמות וללא עמלות גבוהות. לאחר מכן, יכול בעל הרכב להחזיר את הכסף בתשלומים נוחים.
- עובדים עם חברות למימון – ישנן סוכנויות רכב שאינן עובדות עם הבנק, אלא עם חברות מימון לרכב חדש המציעות הלוואות בתנאים נוחים יותר. כך שאם במסגרת המימון הבנקאי נאלצים רוכשי הרכב לספוג את העמלות הגבוהות, הרי שחברות המימון מציעות הלוואה בתנאים משתלמים יותר.
- מי משתף פעולה עם הסוכנות – לפני רכישת הרכב, מומלץ לבדוק עם מי עובדת הסוכנות. ישנן סוכנויות אשר עובדות עם חברות אשראי ואחרות עם חברות מימון (כפי שהוזכר מקודם).
- רישיון – בררו עם הסוכנות אם יש לה רישיון מטעם משרד הרישוי בישראל. רק סוכנות כזו יכולה למכור לכם את הרכב.
- מחיר ללא הפתעות – בררו מה כולל המחיר של הרכב. לעתים המחיר הכללי אינו כולל אביזרים נלווים כמו ניווט מובנה, עזרי חנייה, תוספות כאלו ואחרות.
- מקבלים את תיאור הרכב – בקשו מהסוכנות לקבל את התיאור המדויק של הרכב שאתם מתעתדים לקנות.
- מתי תקבלו את הרכב – על פי רוב, הרכב נמסר ללקוח תוך 14 ימי עסקים מהיום שבו משחררים אותו מהמכס. עם זאת, חשוב להביא בחשבון שמסירתו של הרכב עלולה להתעכב בגלל חגים גדולים כמו חגי תשרי או פסח.
- חותמים על חוזה – כל סוכנות צריכה להחתים אתכם על חוזה רכישה הכולל את מחיר הרכב והאחריות של היבואן.
- איכות הצמיגים – צמיגי הרכב צריכים להיות באיכות הגבוהה ביותר והתאריך המופיע עליהם לא יעלה על 18 חודשים מהיום שבו מגיע הרכב לארץ.
- 2.ערן 13/08/2018 23:07הגב לתגובה זולקניית רכב חדש, כנראה לא ביקר במקומות הנכונים. רק לפני חודש הוצאתי רכב חדש מהניילונים דרך אלבר בבאר שבע וקיבלתי אחלה תנאי מימון. נכון שאם מסתכלים על הפאן הכלכלי עדיף כבר לקנות רכב יד שנייה, אבל אנשים שאוהבים את הריח של הניילונים יעדיפו "להפסיד" עוד כמה שקלים על ירידת ערך בשנה הראשונה והעיקר לא לנהוג על רכב שמישהו נהג בו לפניהם.
- 1.דני 13/08/2018 17:49הגב לתגובה זואין מה לעשות במדינה כמו שלנו שאומנם הכול קרוב ונגיש אך עדיין חייב רכב בשביל להתנייד כי אי אפשר להסתמך על התחבורה הציבורית. אם כבר לקנות רכב אני לא בטוח שהייתי הולך ליבואנים שהם אוהבים לגבות מחירים מנופחים ומוגזמים על הרכבים שבמלא מפסידים לאחר מכן אלפי שקלים על ירידת ערך. אני הייתי בודק אופציות נוספות כמו ליסינג בחברות גדולות שאפשר למצוא רכב זהה אחד על האחד כמו של היבואן עם חסכון משמעותי.