הסעיף המעניין במכרז היח"צ של אוני' תל אביב: תעניק יתרון ל"עסק בבעלות אשה"
אוניברסיטת תל אביב יוצאת במכרז לאיתור משרד יחסי ציבור שילווה את מחלקת הדוברות הפנימית שלה, שבראשה עומדת כיום הדוברת אורנה כהן.
המכרז הינו מכרז שלבי - לאחר פתיחת ההצעות תיבדק עמידתן בתנאי הסף המקדמיים שאותם מפרטת האוניברסיטה במכרז. הצעה שתיקבע כי היא עומדת בתנאי הסף תיבדק ותדורג על פי ציון איכותי וציון כלכלי. עם זאת, האוניברסיטה אינה מתחייבת לבחור במציע הזול ביותר או בכל מציע שהוא. האוניברסיטה דורשת במקביל כתב ערבות בנקאית אוטונומית על סך כולל של 10 אלפים שקל לטובת האוניברסיטה.
ההתקשרות במכרז תהיה לתקופה של 12 חודשים (שנה), כאשר לאוניברסיטה שמורה הזכות להאריך את ההתקשרות עם הגוף הזוכה לעוד 4 שנים נוספות, ובסך הכל 5 שנים - 60 חודשים. היקף העבודה החודשי של משרד היח"צ עם האוניברסיטה יעמוד בממוצע על כ-50 שעות, ולפי אירועים שונים שיתקיימו לאורך ההתקשרות, בהם משרד היח"צ יידרש לספק לאוניברסיטה מספר רב יותר של שעות עבודה על חשבון תקופות אחרות שבהן יידרשו פחות שעות עבודה.
הסעיף המעניין ביותר במכרז, וזה שיגרום ללא מעט גברים להרים גבה, קובע כי במקרה של שוויון בין ההצעות המוגשות "תינתן עדיפות ל'עסק בשליטת אישה'" כך בלשון המכרז.
לפניית אייס בנושא סעיף זה ענתה דוברת האוניברסיטה כי "המחוקק קבע בחוק חובת המכרזים, התשנ"ב-1992, אשר חל על האוניברסיטה, את עקרון עידוד נשים בעסקים. על פי עקרון זה, אם פורסם מכרז לפי הוראות החוק ולאחר שקלול התוצאות, קיבלו שתי הצעות או יותר תוצאה משוקללת זהה שהיא התוצאה הגבוהה ביותר, ואחת מן ההצעות היא של עסק בשליטת אישה - תיבחר ההצעה האמורה כזוכה במכרז".
- פעילות ותקציבי המו"פ באקדמיה בישראל המשיכו לעלות ב-2023
- אוניברסיטת ת"א תיתן הנחה של 25% בשכר הלימוד למילואימניקים
למרות ההעדפה המתקנת אליה דוחפת האוניברסיטה, בדיקה של אייס מעלה כי סעיף זה אינו מופיע בכל מכרז שלה בתחום השיווק-פרסום-יח"צ. כך לדוגמא, במכרז על תקציב הפרסום של האוניברסיטה, שפורסם בשנת 2011, אין זכר לסעיף זה. על כך אומרים באוניברסיטה: "החוק אליו התייחסנו חל על כל הסכם, מכרז או התקשרות, והאוניברסיטה מקיימת כמובן את הוראת החוק".
תנאי הסף אותם דורשת האוניברסיטה כוללים ניסיון של לפחות 5 שנים במתן שירותי יחסי ציבור; רקורד של לפחות 6 לקוחות ב-2012 וב-2013 (כל אחת בנפרד) ש-3 מהם לפחות מן המגזר הציבורי, ובהיקף עבודה שנתי של לפחות 160 אלף שקלים בשנה. עוד דורשת האוניברסיטה כי הצוות המתמודד על המכרז יורכב מאיש צוות בכיר אחד אשר לו לפחות 10 שנות ניסיון במתן שירותי יחסי ציבור ואיש צוות זוטר אחד אשר לו לפחות שלוש שנות ניסיון במתן שירותי יחסי ציבור.
הציון הסופי להצעות המוגשות ישוקלל לפי 50% לחלק המסחרי ו-50% לחלק האיכותי שבמסגרתו ייערך ריאיון, תוצג סקירה על המשרד מוטעם חברי הצוות, קורות חיים של הצוות, ניסיונו ומקצועיותו, ניסיונו בייצוג מוסדות אקדמיים במידה וקיים, ניסיון בעבודה במדיות דיגיטליות ורשתות חברתיות, יכולת עבודה באנגלית, ניסיונם של חברי הצוות הזוטרים וכן הלאה. בנוסף יציגו תכנית עבודה עם האוניברסיטה וכן 3 מקרי בוחן בהם ביצע המשרד ניהול משברים.
- קרב צמוד על הצופים: חדשות 12 מובילה, חדשות 14 מתחזקת
- תשתיות חדשות ביהודה ושומרון: אושרו הזוכים להקמת 22 אתרי סלולר חדשים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
רשימת המטלות שיופנו למשרד יחסי הציבור אינה קצרה, בלשון המעטה, וכוללת בין השאר: ייעוץ לדוברת האוניברסיטה בקביעת האסטרטגיה התקשורתית של האוניברסיטה וקידום תדמיתה, הכנת תכנית עבודה שנתית תוך עמידה ביעדים איכותיים וכמותיים ומדדים להצלחה, הכנת דוח התקדמות רבעוני הכולל עדכון המטרות שנקבעו בתכנית העבודה וכן דוחות התקדמות בהתאם לדרישת דוברת האוניברסיטה, הבאת אנשי תקשורת לסיקור אירועי האוניברסיטה ע"פ דרישת דוברת האוניברסיטה, כתיבת הודעות לעיתונות, קידום האוניברסיטה באינטרנט וברשתות החברתיות תוך ניטור אמירות שליליות ועוד, סיוע בניהול משברים תקשורתיים על ידי הדמות הבכירה בחברה בתחום זה, שאינה בהכרח חלק מחברי הצוות ועוד.
- 3.אירית 19/01/2015 11:43הגב לתגובה זוכמו כל מוסד אקדמי אחר.
- 2.אליחי 14/01/2015 22:14הגב לתגובה זותארו לכם שהיה כתוב "העדפה לעסק בבעלות גבר"
- 1.אייל 13/01/2015 14:20הגב לתגובה זואני בעד העדפה מתקנת לנשים בהמון תחומים בחיים אבל האם באמת דניאלה רייבנבך או אירנה שלמור זקוקות להעדפה מתקנת??? שיתחילו בהעדפה מתקנת בתוך הבית וישוו את מספר המרצים הבכירים והמרצות הבכירות