מה לעשות עם 100 אלף שקל? הכתבה השלישית בסדרה
אנו מביאים לכם את הכתבה השלישית בסדרה זו, בה סקרנו את שלל המלצותיהם של אנשי שוק ההון, אשר ענו לנו על השאלה: מה לעשות עם 100 אלף שקל? כל אחד מהם הציג ניתוח של האפשרויות המועדפות בעיניו לבניית תיק השקעה כעת.
תכננו לסיים את הפרויקט המיוחד שלנו בכתבה זו, אך לאור הפניות שלכם, הקוראים, החלטנו להמשיך בו בכתבה נוספת שנפרסם ביום ראשון הקרוב.
רגע לפני ההמלצות, אנו מציעים לכם לקרוא את שתי הכתבות הקודמות כפי שהוצגו השבוע ב-Bizportal לכתבה הראשונה לחצו כאן, ולכתבה השניה בסדרה לחצו כאן.
ואל הממליצים הפעם:
רונן זכריה, סמנכ"ל השקעות של בית ההשקעות מיטב: זכריה טוען, כי הלחימה בצפון תפסה את המשק הישראלי במצב טוב, כך שהשפעתה על הכלכלה צפויה להיות מוגבלת. רמת המחירים בשוק המניות הישראלי בהחלט סבירה וניתן לדעתו למצוא מניות רבות כמו טבע, רשתות השיווק (שופרסל, ריבוע כחול), הבנקים הגדולים (פועלים, לאומי) שנותרו אטרקטיביות להשקעה. רמת המחירים בשווקי המניות המפותחים (אירופה, ארה"ב ויפן), הוא אומר, אטרקטיביות להשקעה. הפניית חלק ממרכיב המניות לחו"ל, צפויה להקטין את הסיכון בתיק. לגבי השאלה שלנו, על חלוקת תיק ההשקעות של 100 אלף שקל עם פרופיל סיכון ממוצע, זכריה מוסר, כי מומלץ ורצוי להעזר בבניית התיק באמצעות רכישת קרנות נאמנות על מנת ליצור פיזור נאות של מניות ואג"ח, תוך חשיפה למניות ולאג"ח מומלצים להשקעה. החלוקה בפועל עליה ממליצים במיטב היא: 20-25% באפיק המנייתי - לדברי זכריה "רצוי להפנות כרבע מהמרכיב המנייתי לאפיק המנייתי בחו"ל. וכ-80% מהמרכיב המניות בחו"ל יש להפנות לשווקים מפותחים". 10% במט"ח, 30% באפיק השקלי, 35-40% באפיק צמוד מדד, את ההשקעה באפיק זה מחלק זכריה לאג"ח צמוד ממשלתי וקונצרני. לטענתו "ניתן להעלות את התשואה ע"י רכישת אג"ח קונצרני מדירוג גבוה".
גידי הלפרין, מנהל תיקים בכיר בחברת פעילים (חברת בת בבעלות מלאה של בנק הפועלים): לטענת הלפרין, רצוי להשקיע 25% מהתיק באפיק המנייתי, אך להבדיל מהאחרים הוא מאוד ספציפי, "יש להתמקד בחברות שנמצאות במסלול של צמיחה עסקית ולכן ההשקעה בהן תיצור ערך למשקיעים". בין המניות המומלצות להשקעה בעיני הלפרין – פרטנר, אלביט מערכות, אפריקה ישראל, קבוצת דלק, בנק לאומי, בנק מזרחי, חברה לישראל, ג'יטיסי, אלוני חץ, אורמת, טבע.
באפיק צמוד המדד, ממליץ הלפרין על השקעה של 20% עם מהתיק עם עדיפות לאג"ח קונצרניות עם מח"מ של 5-7 שנים. לדבריו, "האווירה החיובית הצפויה בשווקי האג"ח בעולם כתוצאה מציפיות להפחתת הריבית בארה"ב תסייע למגמה חיובית גם באפיק זה".
את מירב ההשקעה - 55% ממליץ הלפרין על האפיק השקלי הלא צמוד. לדבריו, "סביבת האינפלציה הנוחה (כ-1.8% בשנה הקרובה) שהיא תוצאה של תיסוף השקל והעדר לחצים אינפלציוניים, מקנה עדיפות לאפיק השקלי, בעיקר לטווח הארוך. אג"ח שקלי מסוג שחר הנושא תשואה שנתית לפידיון של 6.45% צפוי ליהנות גם מהציפיות לירידת התשואות בארה"ב".
יובל סייפר, סמנכ"ל יובנק קרנות נאמנות: סייפר מחלק את ההשקעה ל-40% ברכיב המנייתי ו-60% ברכיב הסולידי.
את הרכיב המנייתי מחלק סייפר ל-55% בשוק הישראלי, 30% בשווקים מפותחים ו-15% לשווקים מתעוררים. לדבריו, בשוק הישראלי יש להתמקד במניות מוטות ייצוא כדוגמת, טבע, כיל, אורמת, אפריקה, דלק קבוצה ובמניות הבנקים כדוגמת פועלים ולאומי הנסחרים במכפילי הון נמוכים בהשוואה לשווקים מתעוררים אחרים.
החלוקה לפי סייפר של השקעה בשווקים מפותחים הנה: 15% ליפן, 5% לאירופה, 5% לארה"ב ו-5% לקנדה. לדבריו, "השוק היפני מהווה הזדמנות קניה מאחר, וכיום אנו עדים להתאוששות וצמיחה ברת קיימא הנשענת על שלוש רגליים יציבות". הוא מדבר על גידול בצריכה הפרטית, גידול בהשקעות וגידול בייצוא. לגבי השווקים המתעוררים מסר סייפר, כי "יש להשקיע בשווקים הנהנים מצמיחה חזקה ומכפילים נמוכים - 5% רוסיה ומזרח אירופה, 5% אוסטרליה ואסיה פסיפיק, 5% סין".
את הרכיב הסולידי (40%) מחלק סייפר ל-40% שקלי לאור הציפיות לעצירת מהלך העלאות הריבית בארה"ב ואף סיכוי להורדות ריבית החל מתחילת שנת 2007. 10% בדולר, לדבריו, הריבית בישראל לא צפויה לעלות, נתוני המאקרו עדיין טובים כשעודפי התקציב מתקופת טרום המלחמה יכסו כמעט באופן מלא על נזקי המלחמה.
את ה-50% הנותרים מהאפיק הסולידי מייעד סייפר לצמוד מדד. זאת, מאחר שהריבית בארץ לא צפוייה לעלות והיקף גיוסי האג"ח על ידי האוצר לא צפוי לגדול. כ-10% יושקעו בשקליים הארוכים ו-30% בשקליים הקצרים. האפיק השקלי מגלם תשואה עודפת בטווח הקצר ובאפיק הארוך שגם יהנה מירידת התשואות באג"ח ארה"ב.
כ-10% מהאפיק הסוליד ממליץ סייפר להשקיע בדולר כמרכיב הגנתי על התיק השקלי בנוסף לריבית דולרית של 5%. ואת ה-50% הנותרים מאפיק זה יש להשקיע באג"ח קונצרני והמרה המגלם תשואה עודפת של 0.5%-1.5% מעל לאג"ח הממשלתי כלומר תשואה של 4.5%-5.5% פלוס הצמדה.
*הערה: אין לראות בכתבה המלצה לפעולה כלשהי.