רבעון חמישי של האטה: התמ"ג הסיני פספס את התחזיות וצמח רק ב-9%
הצמיחה בתוצר המקומי הגולמי של סין האטה יותר מהצפוי ברבעון השלישי וסימנה את הרבעון החמישי ברציפות של האטה, פספסה את התחזיות והגדילה את החששות שמשבר האשראי הגלובלי מתחיל לפגוע במומנטום של הכלכלה הכי הצומחת בעולם.
הכלכלה הסינית התרחבה בקצב של 9% ברבעון השלישי אחרי שצמחה בשיעור של 10.1% ברבעון השני, כך עולה מנתונים שפורסמו היום ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה במדינה. ההתרחבות הייתה הנמוכה ביותר מאז הרבעון השני של 2003, ופספסה את קונצנזוס תחזיות האנליסטים לעלייה של 9.5% בתמ"ג.
"ההאטה בצמיחה נובעת בעיקר מהאטה בייצוא ומרמות נמוכות יותר של השקעה בסקטור הנכסים, דבר שנראה כי השפיע קשות על תעשיות הבנייה, המתכות והכוח (האנרגיה)", כתבה בסקירה למשקיעים ז'ינג אולריק, ראש מחלקת שוקי ההון של סין בג'י.פי מורגן צ'ייס בהונג קונג.
התוצר התעשייתי התרחב בקצב של 11.4% בספטמבר, ירידה מ-12.9% באוגוסט. מדד המחירים לצרכן עלה ב-4.6% באותו החודש, ירידה מ-4.9% באוגוסט וחודש חמישי רצוף בו הוא מאט. ההאטה בצמיחת התמ"ג הסיני מגיעה למרות עודף הסחר בסך 29.3 מיליארד דולר שנרשם בספטמבר, שיא שנקבע בעזרת ההתרחבות בייצוא והנפילה במחירי הסחורות, שהשפיעה על סך ההוצאה על ייבוא.
אנליסטים מצפים שהצמיחה הכלכלית בסין תקטן כאשר המיתון יתרחב ברחבי העולם ויפגע בביקוש לסחורות סיניות. העודף בחשבון הסחר של סין (הייצוא מינוס הייבוא) בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הסתכם ב-180.9 מיליארד דולר, ירידה של 2.6% משנה שעברה.
"אנחנו צופיים האטה נוספת בצמיחת התוצר התעשייתי בעוד תעשיות מכוונות ייצוא כגון ביגוד וצעצועים יתמודדו עם חולשה והתעשיות הכבדות, ממתכת לרכב, יסתגלו להאטה בביקוש המקומי", הוסיפה אולריק.