הדולר נחתך לנוכח הורדת ריבית הפד בארה"ב

הדולר היציג רשם ירידה של 1.1% לרמה של 4.058 שקל, האירו ירד בשיעור נמוך יותר של 0.46% לרמה של 5.6633 שקל.
שי יוכט |

המטבע הישראלי רשם היום התחזקות אל מול העיקריים, כאשר הדולר נחתך היום בעקבות הורדת ריבית הפד אמש בשיעור של 0.5%. הדולר היציג רשם ירידה של 1.1% לרמה של 4.058 שקל, האירו איבד אף הוא מערכו והשיל 0.46% לרמה של 5.6633 שקל.

נגיד הבנק הפדראלי, בן ברננקי, הפתיע והוריד את הריבית ב0.5% לרמה הנוכחית של 4.75%. מבית פורקסיארד נמסר כי במשך השנים האחרונות הפדרל ריזרב נהג במדיניות שמרנית ולא הוריד את הריבית מאז יוני 2003, אך בשל המצב הקיים והרצון לתת אוויר לנשימה לסוחרי שוק ההון, ואף להחזיר את הבטחון לסוחרים ולמנוע תוהו ובוהו בכלכלה האמריקאית, הוריד הפדרל את הריבית.

בפורקסיארד הוסיפו, כי לאחר הורדת הריבית אתמול ב20:15, הדולר האמריקאי החל להיחלש ואף הגיע לרמות שפל של 15 שנה כנגד האירו. בנוסף טען אתמול ברננקי כי האינפלציה עדיין מהווה סיכון, והוסיף כי מחנק האשראי ימשיך להכביד על הצמיחה הכלכלית בהמשך וכי הוא מוכן לנקוט בכל הצעדים הדרושים.

כמו כן, מציינים האנליסטים, בשעות הבוקר פורסם נתון הסנטימנט הכלכלי אשר יצא נמוך מהמצופה אך לא השפיע בצורה משמעותית על האירו והמטבעות מולם הוא נסחר. לא רק מול הדולר התחזק האירו, אלא גם מול המטבע היפני. מול היין, התחזק האירו ב- 350 פיפס ונסחר ברמות של 162.20 על רקע חזרה למסחר בפערי ריביות.

אתמול לפנות בוקר הבנק המרכזי ביפן המשיך את המדיניות השמרנית שלו בכל הנוגע לריבית ביפן, והותיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 0.5%, וכעת הריבית ביפן הינה הנמוכה ביותר מכל המדינות המפותחות. דבר זה גורם, בנוסף עם התאוששות שוק המניות, לסוחרי הריביות לחזור, הם לווים את היין היפני ומשקיעים במטבעות עם תשואה גבוהה יותר וריבית גבוהה יותר.

היום ביומן הנתוניים הכלכליים צפוי להתפרסם ב14:30 שני נתונים חשובים שמגיעים אלינו מארה"ב.

הראשון מבינהם הינו מדד המחירים לצרכן- ליבה חודשית. מדד המחירים לצרכן ללא קטיגוריות המזון והאנרגיה. מדד הליבה נותן תמונה מהימנה יותר על הכוחות האינפלציוניים הפועלים בשוק, מאחר ומחירי האוכל והאנרגיה עשויים להתנדנד בהשפעת גורמים שאינם כלכליים נטו, כמו מלחמות, מכסות נפט ומזג אוויר, יש חשיבות לבידודם של גורמים שמשפיעים על שינויי המחירים. הצפי עומד ללא שינוי מחודש הקודם על רמה של 0.2%.

הנתון השני הינו רשיונות בנייה. רשיונות בנייה הם הרשיונות שהוצאו למטרת אישור החפירות. חשיבות מגזר הבינוי היא ביכולתו להאיץ מגמות בכלכלה ולנבא את הבאות. שינויים בשערי ריבית, בייחוד בריבית המשכנתאות, משפיעה על נתון זה. עלייה בריבית משפיעה על ירידה במכירות בתים ולאחר מכן גם על התחלות בנייה. להפך, שערי ריבית נמוכים נוטים להמריץ מכירות בתים והתחלות בנייה. הצפי עומד על 1.34מיליון לעומת החודש הקודם שעמד על 1.39 מיליון.

האנליסטים מציינים, כי עם הורדת הריבית בארה"ב לרמה של 4.75%, הצטמצמו פערי הריביות בין ישראל וארה"ב ל0.75%, מה שיכול לגרום למטבע הישראלי להיסחר ברמול של 4 שקלים לדולר ואף לחזקו עוד יותר. הפער בין הריביות עוד עלול להצטמצם השנה בעקבות הצמיחה הכלכלית של המשק המקומי ונתוני האינפלציה הבריאים ,שממשיכים לעלות בהדרגה, וזה יגרום לעליית ריבית נוספת בארץ על לרמה של 4.5%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה