הדולר ממשיך לרדת - מאבד 0.3% ל-4.283 שקל
הדולר ממשיך לאבד גובה כנגד השקל, לאחר שבשבוע שעבר המריא לרמה של 4.33 שקל מתרחק המטבע האמריקני מרמת ה-4.3 שקל ונסחר כעת סביב 4.283 שקל. האירו יורד כעת 0.58% ונסחר סביב 5.888 שקל.
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי עם ההתאוששות בשווקים המתפתחים נימשכו העליות באחד העם כשהשקל מתחזק אל מול הדולר ונסחר סביב הרמות של 4.282. בתגובתו של בנק ישראל לפירסום ההשקעות הזרות הישירות במשק צויין כי מרבית ההשקעות נעשו על ניגזרים ולטווח קצר. בנוסף נמסר כי "מכירות בנפחים כאלו לא נירשמו בעבר וזאת כניראה כתוצאה מהצפיה להעלאת הריבית". הימשכות המגמה החיובית בשווקי ההון ובכללם ישראל והצפי לצמצום פער הריביות אל מול ארה"ב עשוי למשוך את הזוג אל עבר רמות ה 4.2450. אולם יש לשים לב גם למעשיו של הדולר בזירה הגלובלית היות והשטר הירוק הוא זה המכתיב את כיוון הזוג.
הריבית בארה"ב נותרה כצפוי ללא שינוי. בפירסום ההכרזה נאמר כי האינפלציה נותרה "הדאגה העיקרית" של הבנק המרכזי אך בנוסף צויין כי שוק האשראי נימצא גם הוא במעקב. עוד נאמר כי ארה"ב צפויה להמשיך ולצמוח בקצב מתון במהלך הרבעונים הקרובים, תגובתם של שווקי ההון להכרזתו של הבנק המרכזי הייתה חיובית כשמדד ה S&P 500 רושם את העליה הדו יומית החדה ביותר מאז שנת 2003. הישארותה של הריבית ללא שינוי והדגשת החשש מאינפלציה הביאו את הדולר להסחר ביציבות אל מול האירו סביב הרמות של 1.3750. כנגד היין התחזק הדולר ונסחר כעת סביב הרמות של 118.90 ו-2.0220 אל מול הסטרלינג.
הנטיה של יצואנים יפנים למכור את הדולר כנגד היין בחודשי אוגוסט לקראת חופשת הקיץ הביאה להחלשותו של השטר הירוק אל מול המטבע היפני במהלך כל חודשי אוגוסט משנת 1998 להוציא את השנה שעברה. סוחרים מסרו כי חברות יפניות עשויות להנמיך את הזמנות הגידורים שלהן מרמה של 123.00 לרמות ה-119.50 על רקע החשש מהחלשות חדה של הדולר כתוצאה מהמשבר בשוק האשראי. אולם, העובדה כי משקיעים פרטיים רבים ביפן מוצאים את השקעותים אל מחוץ לגבולות יפן ומוכרים את היין עשויה לשמור את כוחו של הדולר אל מול המטבע היפני."השוק משתנה כשחל גידול בכמות הסוחרים הפרטיים אשר נוטים למכור את היין כנגד מטבעות אחרים. אנו צריכים לשנות תפיסה ולהעריך כי הדולר יחזק אל מול היין"מסר טוהו ססקי אסטרטג מטבעות בכיר מ JPMorgan Chase Bank. כעת נסחר היין סביב הרמות של 118.90 אל מול הדולר 163.45 אל מול האירו ו 240.45 אל מול הסטרלינג.
הדולר האוסטרלי התחזק במהלך הלילה אל מול הדולר ונסחר סביב הרמות של 0.8565 לאחר שהבנק המרכזי האוסטרלי העלה את הריבית כצפוי לרמה של 6.5%. ההתאוששות בשווקי המניות במקביל להעלאת הריבית החזירה חלק משחקני ה Carry Trade לשוק והביאה את האוזי להתחזקות גם אל מול היין כשהוא נסחר סביב הרמות של 101.70.
היום ישאו המשקיעים עיניהם אל עבר פירסום דו"ח האיפלציה ב 09:30 (GMT) על ידי הבנק המרכזי הבריטי ,התחזיות האחרונות אשר צופות כי הריבית בבריטניה תוותר ללא שינוי עשויות לקבל ממש במידה והדוח יצביע על צפיה לירידה בלחץ האינפלציוני. אולם יש ליזכור את גישתו הניצית כלפי האינפלציה של מרווין קינג נגיד הבנק המרכזי הבריטי עשויה להחזיר את ההערכות המוקדות לעלאת הריבית לרמה של 6% עד לסוף השנה. בגרמניה יפורסם המאזן המסחרי ב 06:00 (GMT).
זהב: הירידה החדה במחירי הנפט הנמיכה את החששות האינפלציוניות והורידה את האטרקטיביות של המתכת היקרה. משקיעים רבים רוכשים זהב בתקופות של לחץ אינפלציוני בשל יכולתו לשמור על ערכו בתקופות אלו ,בשנת 1980 נסחר הזהב ברמות שיא של 850 דולר לאונקיה כאשר האינפלציה בארה"ב הייתה ברמה של 12%.כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 676.3 דולר לאונקיה התנגדות קרובה נימצאת ב 680.00 דולר.
נפט: לאחר המימושים החדים ביום שני אשר נבעו בעיקר מההערכות כי הביקוש מצד ארה"ב צרכנית הנפט הגדולה בעולם עשוי לרדת כתוצאה מהאטה כלכלית ודיווח כי בתי הזיקוק עובדים בתפוקתם הגבוהה ביותר מזה שלוש שנים ,ניצלו משקיעים רבים את רמתו הנמוכה של הנפט ורכשו חזרה פוזיציות לונג. חוזה עתידי לחודש אוגוסט על הנפט נסחר סביב הרמות של 72.175 דולר לחבית ב 17:55 (GMT). ההתאוששות בשווקי המניות ודיווח של חברת ConcoPhilips כי סגרה בית זיקוק בניו ג'רזי סייעו להתאוששות של הזהב השחור. היום יתרכזו המשקיעים בפירסום מלאי הנפט ב14:30(GMT) בארה"ב אשר צפויים לצאת שוב שלילים ועשויים לתמוך בהמשך ההתאוששותו של מחיר הנפט כלפי מעלה.