פריזמה משגרים המלצת "קניה" לחלל תקשורת

מחיר היעד גבוה ב-39% ממחיר המניה בשוק. רכישת הלווין עמוס 4 עליו דיווחה השבוע, יחד עם הביקושים הגוברים לתשתית לווינים באסיה, אפריקה, והמזה"ת צפויים להעמיד את הלווין עם תפוסה של 70% לכל אורך חייו, ולייצר הכנסות של כ-33.6 מיליון דולר לשנה
דותן לוי |

בעקבות דיווחה של חברת חלל תקשורת ביום ראשון האחרון (8-07), על חתימת הסכמים לרכישת הלוויין עמוס 4 מהתעשייה האווירית, מותירים האנליסטים בבית ההשקעות פריזמה את המלצתם למניה על "קניה" ומעדכנים את מחיר היעד ב-8 שקלים מ-47.9 ל-55 שקלים למניה, גבוה ב-39% ממחיר המניה בשוק.

בפריזמה ציינו היום, כי עידכנו את מודל השווי בהתאם לשווי הנגזר מפעילותו הצפויה של עמוס 4 אשר ימסר לחברה על ידי התע"א ברבעון השלישי של שנת 2012.

משך חייו של הלווין עמוס 4 צפוי להיות 12 שנה, ובמונחים כספיים צפויה קיבולת הלווין להכניס לחברה סכום של כ-48 מיליון דולר בשנה, בהשוואה לכ-43 מיליון דולר בעמוס 2. עלות הלוויין עמוס 4 עומדת על כ- 365 מיליון דולר. מתוך סכום זה, סך של כ-100 מיליון דולר ישולם על ידי החברה לתע"א. היתרה תשולם על ידי הממשלה.

על פי האנליסטים, עמוס 4 ימוקם בשונה משלושת הלווינים הראשונים של החברה, ומתוכנן לפעול מעל אסיה, אפריקה והמזה"ת. הפוטנציאל הגלום בשווקים אלו גדול מאוד עקב הצמיחה המהירה והחוסר בתשתית קרקעית בחלק מהאיזורים. מדובר בשווקים חדשים בהם החברה אינה פעילה, וההנחה היא כי תפוסת הלוויין הממוצעת תעמוד על 70% לכל אורך חייו, כלומר הכנסה שנתית ממוצעת של כ-33.6 מיליון דולר.

למרות UP SIDE של 39% ממחירה בשוק בפריזמה מדגישים כי מדובר בהמלצה שמרנית, זאת לאור התפתחות הדרישה העולמית לנפחי תקשורת לוויינית והפנייה לעבר השווקים שצויינו. הנחת שמרנות נוספת שביצענו היא תחילת פעילות הלוויין בשנת 2013 בלבד, מאחר שקביעת מועד השיגור היא עניין נזיל, כפי שהתרחש בעמוס 3.

בסעיף ההוצאות אומרים בפריזמה, כי סך כל ההוצאות התפעוליות (ללא פחת) צפויות לנוע לאורך חייו של הלוויין בין 5.8 ל-4.8 מיליון דולר כך שה-EBITDA צפוי להסתכם בין 27.5-28.8 מיליון דולר בשנה.

להערכתם, החברה תממן את רכישת עמוס 4 על ידי גיוסי חוב, כפי שעשתה עד כה. ביצענו היוון לתזרים אשר ישרת את החוב, בהנחה שההחזרים יפרסו לאורך תקופת חיי הלוויין, על פי עלות גיוס החוב האחרון שביצעה החברה באג"ח ה'.

בתוך כך, מזכירים בפריזמה, כי מניית חלל תקשורת מהווה פוטנציאל עם סיכון גבוה יחסית, מאחר שהאלטרנטיבה לאי הצלחת שיגור אחד הלוויינים עשויה לארוך זמן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה