Baker Tilly אורן הורוביץ: זרים יגישו דוחות בארה"ב מ-2009 לפי ה-IFRS מ
פירמת רוה"ח Baker Tilly אורן הורוביץ מכריזה היום על הקמת Israeli US Desk. במסגרת זו יטופלו חברות שמניותיהן נסחרות בבורסת ה-NASDAQ, חברות דואליות הנסחרות גם בבורסת ת"א וחברות אמריקאיות הפועלות בישראל. "אנו קובעים רף חדש לשירות חברות נסחרות ב-NASDAQ", אומר אריה עובדיה, שותף בכיר המוביל בפירמה את התחום הבינלאומי.
ב-Baker Tilly אורן הורוביץ החליטו כי ה-Israeli US Desk יעתיק את מרכז הכובד של התהליך ויעבירו למשרד בישראל.
אנשי הפירמה מעריכים, כי העבודה המשותפת בשנים האחרונות של גוף התקינה בחשבונאות בארה"ב (FASB) וגוף התקינה הבינלאומי בחשבונאות (IFRS) תביא בסופו של דבר לאחידות בדיווח הכספי ותאפשר ל-SEC לאשר החל משנת 2009 למנפיקים זרים בארה"ב לדווח לפי כללי ה-IFRS ללא מתן גילוי נרחב לאופן ההתאמה של הדוחות הכספיים ל-US GAAP. כיום מתאפשר למנפיקים זרים ובכללם חברות ישראליות לדווח על פי כללי חשבונאות בישראל ולצרף ביאור התאמה לכללים האמריקאים.
עוד אמרו בפירמה הישראלית - כי אין חולק כי שוק ההון האמריקאי הוא שוק בשל היודע להעריך ולתגמל ביצועי חברות והנהלות יחד עם זאת קיימים עדיין פערי תפיסה ותרבות עסקית לגבי חברות ישראליות בעיקר בשלב בו נדרשות ההנהלות לבחון חלופות גיוס הון.
לאור הדרישות החוקיות הרבות נתפס השוק האמריקאי כ-Over Regulated ומצריך השקעת משאבים ניכרים על מנת לעמוד בדרישות החוקיות לדיווח כספי ואיכותי.
המגבלות אשר הופעלו בארה"ב על היקף השירותים אשר רשאי משרד רואי החשבון להעניק לחברה מבוקרת ומורכבות תקינת הביקורת של ה-PCAOB כמו גם המחדלים ותיקוני הדוחות כתוצאה מיישום חשבונאות לא ראויה בקשר לתשלומים מבוססים מניות והכרה בהכנסות; הצריכו את הרשתות הבינלאומיות למעורבות אקטיבית של המחלקות המקצועיות שלהן בחו"ל עד כדי כך שלמעשה תהליך הביקורת של דוחות כספיים של חברה ישראלית שמניותיה נסחרות ב- NASDAQ או תהליך הגשת תשקיף לרשות ניירות ערך האמריקאית, מסתיים באישורם על ידי המחלקות המקצועיות טכניות ומחלקת ה-SEC של רשת ראיית החשבון בארה"ב.
בפירמה מסבירים כי כיום כאשר מבוצעת עבודה ללקוח על ידי משרד ראיית חשבון הוא מוצא את עצמו חסר אונים מול לוחות הזמנים וסדרי העדיפות של המשרד האמריקאי; ונאלץ להתמודד עם התעריף הנדרש לעבודה של הצוות הישראלי והתעריף הנדרש על ידי הצוות האמריקאי אשר מקובל כי יהיה יקר עד פי 3 מהתעריף הישראלי. לדבריהם, ככל שהמשרדים הבינלאומיים עמוסים בעבודה כן יורדת מידת הזמינות וההיענות שלהם לבצע את העבודה שלא בתעריף המקסימאלי ומידת ההשפעה של המשרד בישראל על עמדת הרשת נמוכה יחסית.