יצרני המזון: "הסופרמרקטים הענקיים ממשיכים להתחזק"
הסופרמרקטים הענקיים ממשיכים להתחזק ומושכים 32.4% מכח קניית המזון בשוק, זאת בהשוואה ל-23.5% לפני שנה. כך מסר אברהם קרינגל, יו"ר ועדת השיווק של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים בהסתמכו על סקר בנושא התפלגות ההוצאה על מזון לפי סוגי נקודות מכירה. הסקר נערך לאחרונה בקרב כ-600 איש המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסיה הבוגרת בישראל הנוהגת לערוך קניות עבור משק הבית.
מהסקר עולה, כי גם הסופרים השכונתיים של הרשתות התחזקו ומושכים כיום 10.3% מכח הקניה, בהשוואה ל-3.2% לפני שנה. הסופרים החרדיים של הרשתות התחזקו אף הם, מ-7.8% לפני שנה, לכוח קניה של 9.5% כיום.
סך הכל משכו הרשתות המאורגנות כ-52.2% מכל הקניה של מזון, בהשוואה ל-52.8% לפני כשנה.
קרינגל מציין, כי מהסקר של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים שנערך באמצעות מכון גאוקרטוגרפיה מתברר כי בנוסף לרשתות המאורגנות כי 14% מכח הקניה הופנה לסופרים המקומיים הזולים (הפרטיים) זאת בהשוואה ל-11% לפני כשנה.
כן מתברר, כי 16.6% מכח הקניה הופנה למכולות ולמינימרקטים בהשוואה ל-15.7% לפני שנה; 1.9% מכח הקניה הופנה לצרכניות הרוסיות בדומה לאשתקד.
3% מכח הקניה הופנה לצרכניות החרדיות לעומת 1.9% לפני כשנה, 10.2% מכח הקניה הופנה לשווקים הפתוחים, זאת בהשוואה ל-8.2% אשתקד. ו-2.1% מכח הקניה הופנה למקומות אחרים כולל חנויות מפעל, זאת לעומת 5.5% לפני כשנה. קרינגל מציין, כי מסקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מתברר כי משקי הבית מפזרים את קניות המזון ב-2.8 נקודות מכירה, זאת לעומת 3.1 נקודות לפני כשנה.
יו"ר ועדת השיווק באיגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים מציין, כי שיעור המרכזים את קניותיהם בסופרים הענקיים גבוה יותר בקרב בעלי הכנסה בינונית וגבוהה (53% ו-57% בהתאמה), זאת בהשוואה ל-31% בקרב בעלי הכנסה נמוכה.
עוד עולה מסקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, כי שיעור המרכזים את קניותיהם בשווקים הפתוחים ובמכולות גבוה יותר בקרב בעלי הכנסה נמוכה (14% בשווקים ו-19% במכולות), לעומת בעלי ההכנסות הגבוהות יותר (8% בשווקים ו-11% במכולות.
שיעור המרכזים את קניותיהם בסופרים השכונתיים, גבוה יותר בקרב משקי הבית החילוניים בעלי מספר נפשות נמוך - 1-2.