ברוש: תקציב המו"פ ל-2007 נותן מענה ל-50% מהצרכים
שרגא ברוש הגיב מוקדם יותר היום להצעת התקציב לשנת 2007. תקציב המו"פ לשנת 2007, אומר ברוש, כפי שעולה מהצעת האוצר, הצפוי לעמוד על סך של 1.28 מיליארד שקל, נותן מענה ל-50% בלבד מהצרכים האמיתיים של התעשייה, אומר נשיא התאחדות התעשיינים.
ברוש מציין, כי תנאי יסודי לשלטון החוק הוא כיבוד הסכמים שהממשלה חתמה עליהם. לכן, לדברי ברוש, על הממשלה לכבד הסכם חתום ולהעמיד את תקציב המו"פ לשנת 2007 על סכום שלא נמוך מ-1.5 מיליארד שקל, כפי שהתחייב האוצר.
ברוש מגלה, כי כבר בשנת 2005, במסגרת ההסכם שנחתם בין לשכת המדען הראשי בתמ"ת לבין האוצר, התחייב האוצר להעלות את תקציב המו"פ, ב-600 מליון שקל על פני 3 שנים. כך שבשנת 2007 יעמוד על 1.5 מיליארד שקל.
ברוש טוען כי גורמים בכירים בממשל מנסים להמשיך ולהוריד את תקציב המו"פ בשנה הבאה, למיליארד שקלים בלבד, (במקום 1.28 מיליארד שקל כפי שמופיע בהצעת התקציב של האוצר לשנת 2007), זאת כדי לרצות את השותפים הקואליציוניים. נשיא התאחדות התעשיינים טוען, כי יהיה זה חוסר אחריות לאומית אם הממשלה תתן יד לכוונה שכזו.
ברוש אומר כי היה מן הראוי להעלות את תקציב המו"פ בהדרגה ולהוסיף בשנת 2007 600 מיליון שקל לתקציב זה ולהעמידו על 1.8 מיליארד שקל, כאשר בשנת 2008 יש להוסיף לו כ-700 מיליון שקל, כך שיגיע ל-2.5 מיליארד שקל, בהתאם לצרכים האמיתיים.
ברוש מציין, כי היתרון היחסי והיחיד שיש לישראל מול מדינות העולם הוא בתחום הטכנולוגי, הן במוצר והן בתהליך היצור, הבא לידי ביטוי גם במגזר ההייטק וגם בתעשייה המסורתית, כאשר המו"פ הוא מכשיר לשמירה עליו ולקידומו. יצויין כי תקציב המו"פ צריך לשרת עתה מספר לקוחות רב יותר, עם החדרת המו"פ לתעשייה המסורתית, שהן בממשלה והן באקדמיה, לא חולקים על כך שהשקעה במו"פ בתעשייה זו היא תנאי הכרחי להישרדותה ולהתפתחותה.
ברוש מזהיר, כי אם הממשלה לא תתקצב את תקציב המו"פ כנדרש, צפוייה פגיעה אנושה ביצוא ובצמיחת המשק ולהצטרפותם של עשרות אלפי עובדים למעגל האבטלה.