בכירים בשוק ההון מתייחסים לירידות השערים המתמשכות

בעקבות ירידות השערים הרצופות בשבוע המסחר החולף באחד העם, פנינו לבכירים בשוק על מנת לנסות לבדוק עד לאן לדעתם אנו עוד צפויים לרדת
ליאור גוטליב |

בעקבות ירידות השערים הרצופות בשבוע המסחר החולף באחד העם, פנינו לבכירים בשוק על מנת לנסות לבדוק עד לאן לדעתם אנו עוד צפויים לרדת.

בסיכום שבועי, מדד המעו"ף איבד כ-2.8% לרמה של 781 נקודות, ומדד ת"א 100 ירד כ-2.7% לרמה של 798 נקודות.

רוני הלמן, יו"ר קבוצת הלמן-אלדובי:

הלמן טוען, כי "האכזבה מתפקוד הממשלה וההבנה כי חל שינוי שלילי במעמדה הגיאו-פוליטי של ישראל באזור הם הגורמים העיקריים לירידות. לכך מצטרפות הירידות בעולם, ובמיוחד בשווקים המתעוררים, שלמרות שאינן קשורות לנעשה בארץ, גם הן דוחפות את ישראל למטה". יורם גרשוני, סמנכ"ל השקעות בגרין-בול מקבוצת דיסקונט:

גרשוני מסר, כי "בתקופת חוסר הוודאות המאקרו כלכלית בה אנו נמצאים, הפחתת הקיצוץ בתקציב והדיבורים על פריצת מסגרת התקציב והגדלת הגרעון, החשש הגדול הוא כמובן מיציאת המשקיעים הזרים".

"למרות חשש זה, צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה. אנו רואים שהדולר, המהווה אינדיקציה טובה למכירות של זרים, אינו זז כמעט. דבר זה מעיד על כך שלמעט במניות הבנקים, הזרים לא מוכרים סחורה. להערכתו, נקודת המבחן תהיה אם הדולר יגיע לשער של 4.40 שקל-דהיינו הזרים מתחילים למכור", הוסיף.

איל סגל, מנכ"ל תכלית בית השקעות:

סגל מסר, כי הירידות המתמשכות לאחרונה הינן בעיקר בשל חשש מחוסר יציבות הממשלה דבר אשר ישפיע לרעה על שמירת מסגרת התקציב.

עם זאת, ניתן לראות כי חסר הוודאות לא משתקף בשער החליפין כלומר השקל שומר על חוסנו. הערכתנו הינה כי המצב הפוליטי יתייצב ואנו לא צפויים להמשך השחיקה במדדים כפי שראינו בימים האחרונים.

בנוסף, יש לזכור כי תיק השקעות חייב להיות מפוזר גלובלית(בעיקר דרך תעודות סל) דבר אשר מצמצם את החשיפה לאירועים מקומיים.

אורי פישמן, מנכ"ל אור גאפ ניהול השקעות:

פישמן אופטימי מאוד ומוסר, כי "האווירה לגבי הרבעון האחרון עד סוף השנה אופטימית מאוד. רמות המחירים הסובבות היום בעולם נוחות מאוד ומאפשרות כניסה לפוזיציה מנייתית".

לדבריו, "שווקי חו"ל צפויים לבצע ראלי סוף שנה, אשר יכול להתבטא בתשואה של כ-7% ב-S&P500 וכ-15% במדד הנאסד"ק ושווקים אחרים נבחרים. עננות האינפלציה, הריבית והצמיחה הכלכלית כנראה שיתפוגגו, דבר שיאפשר לשווקים להציג ביצועים עודפים עד סוף השנה". ארז ברית, מנכ"ל טנדם קפיטל:

ברית סבור, כי "ישראל שהיוותה עוגן יציב בזמן הירידות הגדולות בשווקים המתפתחים, במאי ויוני, כבר לא מהווה עוגן שכזה עבור המשקיעים הזרים, הסיבה לכך נעוצה הן במתרחש בארץ והן במתרחש בשווקים המתפתחים".

"בארץ קיים חוסר וודאות הנובע מהמצב הפוליטי ודיוני התקציב. לעומת זאת, המשקיעים הזרים רואים כי הפאניקה שהייתה לגבי המתרחש בשווקים הללו עברה וכעת צפוי בהן תיקון", הוסיף.

להערכתו, "השוק יתקשה מאוד לעלות בחודשיים הקרובים. ספטמבר צפוי להיות תנודתי בכל העולם, והעלייה בשווקים הגלובליים צפויה בחודשיים האחרונים של השנה.

חיים ונציה, מנכ"ל פרוקסימה ניהול השקעות: ונציה טוען, כי המצב הכלכלי בארץ לא בשפל. השוק כרגע מושפע מהדיכאון הכללי שקיים באווירה הציבורית, וכאשר היא תשתפר גם האווירה בשוק תשתפר, לכן כדאי לנצל את הירידות הנוכחיות וברגע שתחושות הדיכאון הנובעות מחוסר ודאות יתפוגגו כדאי להיות בפנים ולנצל את העליות שיגיעו.

עמי סגל, מנכ"ל קבוצת פורום המייצגת בארץ את וואנגרד וולינגטון:

סגל סבור, כי המשקיעים הזרים, כמונו, לא אוהבים את חוסר הוודאות השורר בארץ, זאת במיוחד על רקע האופוריה שהייתה כאן לפני מספר חודשים. לדעתו המאפיין את המשקיעים הזרים, נכון לעכשיו, היא הישיבה על הגדר. סגל מוסיף, כי למרות המכירות של גופים מקומיים, אנו לא רואים קניות של הזרים, אבל לעומת זאת אנו גם לא רואים יציאה שלהם ומכירה של סחורה. האינדיקציה אחריה צריך לעקוב היא שער הדולר. אם הוא יתחיל לעלות נדע שהזרים מתחילים לעזוב. במצב הנוכחי, החשיבות של גיוון תיק ההשקעות גדלה.

תמיר פורת, סמנכ"ל השקעות ופיתוח, בכלל פיננסים בטוחה:

פורת מסר, כי "במישור המקומי - ישנה אי ודאות פוליטית, משבר אמון בהנהגה וגם אי ודאות ביכולת שר האוצר להעביר את התקציב. אם וכאשר התקציב יעבור, כפי שמוצע, התחושה היא שתתבצע הרחבה פיסקלית שתעיק על המשק ובמילים אחרות, החשש הגדול של הפעילים הינו כי האמינות הפיסקלית תעורער".

לגבי המישור הגלובלי - מסר פורת, כי "הן אי הודאות לגבי האינפלציה והריבית בארה"ב והן כל המתואר במישור הלוקאלי, יוצרים אי ודאות שמקרינה באופן שלילי על התנהגות ומדדי המניות".

פורת הוסיף, כי בתקופה זו של סוף החופשות, הפעילות הינה מתחת לממוצע. קיים מעט חוסר עניין מצד המשקיעים וזה בא לידי ביטוי על ידי מחזורים נמוכים. לטענתו, "השורה התחתונה היא שהאפקט השלילי מהשווקים הבינלאומיים שהתווסף לאי הודאות הלוקאלית, מעיקים בשלב הנוכחי על הבורסה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה