IDC: סאן גוברת על דל בהכנסות עולמיות משרתים
השיפוץ אותו ביצעה סאן מיקרוסיסטמס בסדרת השרתים שלה במהלך השנים האחרונות נראה כמניב דיבידנדים. החברה עברה את דל והפכה לספקית השלישית בגודלה של שרתים בעולם על בסיס הכנסות, ולפי IDC הייתה ספקית השרתים היחידה מבין ארבע הגדולות שרשמה גידול בהכנסות ברבעון האחרון.
הכנסות סאן משרתים גדלו ברבעון השני ל-1.59 מיליארד דולרים, גידול של 15.5% לעומת 1.37 מיליארד דולרים ברבעון השני של 2005, כך לפי דו"ח חדש של IDC על שוק השרתים. ההכנסות ברבעון זה הספיקו בשביל לקדם את סאן בדירוג לפני דל, שהכנסותיה הסתכמו בכ-1.27 מיליארד דולרים ברבעון השני, ירידה של 1.3% לעומת 1.29 מיליארד דולרים ברבעון השני של 2005.
יבמ שמרה על מעמדה המוביל עם הכנסות של 3.81 מיליארד דולרים, ירידה של 2.2% לעומת הכנסות בסך 3.89 מיליארד דולרים בתקופה המקבילה אשתקד. HP הייתה פעם נוספת יצרנית השרתים השניה בגודלה, עם הכנסות של 3.42 מיליארד דולרים, ירידה של 1.7% לעומת הכנסות בסך 3.48 מיליארד דולרים ברבעון השני של 2005.
בסך הכל, ההכנסות העולמיות משרתים הסתכמו בכ-12.29 מיליארד דולרים ברבעון השני של 2006, עלייה של 1% לעומת הכנסות עולמיות בסך 12.22 מיליארד דולרים ברבעון השני של 2005. כאמור, יבמ מובילה את השוק עם נתח שוק של 31%, ואחריה HP עם 27.8%, סאן עם 12.9%, ודל עם 10.3%.
סאן ביצעה שינויים משמעותיים בסדרת השרתים שלה במהלך השנתיים האחרונות. החברה החלה להציע שרתים מבוססי X86 על בסיס מעבדי אופטרון של AMD בשנת 2003, ועדכנה קו מוצר זה לפני שנה עם סדרת שרתי גלקסי שלה. בנוסף, סאן קפצה אל שוק השרתים מרובי הליבות עם השקת מערכות מבוססות מעבדי אולטרספרק T1 בעלי 8 ליבות בסוף השנה שעברה.
"אנו יכולים לייחס את הגידול בנתח שוק לשלושה דברים פשוטים", אמר ג'ון פאולר, סגן נשיא בכיר של קבוצת המערכות בסאן. "אימוץ המוני של פלטפורמת ההפעלה סולאריס בעלת הקוד הפתוח מגדיל את המערכת הכלכלית סביבנו ואת חשיפתנו. מוצרי ספארק ו-X64 שלנו בהחלט מכריעים את המתחרים. ולבסוף, יכולתנו לספק מפות דרכים על בסיס המו"פ האגדי של סאן, מאפשרת ללקוחותינו לסמוך על סאן עבור כל צרכי המערכות שלהם. הנתונים אינם שנויים במחלוקת: חזרנו לתמונה".
גם דל מתכננת שינוי של סדרת השרתים שלה עם מערכות בעלות 2 תושבות ו-4 תושבות מבוססות על מעבדי אופטרון של AMD בסוף השנה. שרתים אלה יבואו בעקבות השקת מחשבי PC שולחניים של דל המבוססים על מעבד אתלון של AMD החודש. זו תהיה הפעם הראשונה אי-פעם שדל תשתמש במעבדים שאינם של אינטל.