BDI: כ-44.8 אלף חברות היו בסכנת סגירה ביולי

השפעות המלחמה יבואו לידי ביטוי בחודשים הקרובים וצפויה הרעה משמעותית במרבית הענפים במשק
ליאור גוטליב |

ממדד הסיכון המשולב של BDI לחודש יולי שפורסם היום (ד'), עולה כי המשק הישראלי רשם הרעה מתונה בסיכונו העסקי לרמה של 5.86, בהשוואה ל-5.81 בחודש יוני.

למרות המלחמה במהלך החודש האחרון וההרעה המתונה בסיכונו העסקי של המשק, מציינים כלכלני BDI, כי מצבם של חברות ועסקים רבים עדיין טוב בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, אז עמד מדד הסיכון המשולב על רמה של 6.09.

מבדיקה מיוחדת שערכו ב-BDI בעקבות המלחמה עולה, כי שיעור ניכר מהעסקים והחברות במגזרים השונים מרוכזים באזור חיפה וצפונה, מרביתם הושפעו מהמלחמה ונשארו סגורים במהלך החודש האחרון (בתי מלון, צימרים, חנויות ורשתות שונות, פאבים, מסעדות, בתי קפה ועוד). כלכלני BDI מעריכים כי עובדה זו תגרור, ללא ספק, הרעה בסיכונם העסקי ותשפיע, לא רק על העסקים עצמם, אלא על כל סביבתם העסקית, בדומה לאפקט הדומינו.

נתוני המדד מצביעים על 44,800 חברות ועסקים עמדו בסכנת סגירה, בהשוואה ל-44,300 בחודש יוני. כ-14% מהחברות והעסקים שנבדקו על-ידי כלכלני הקבוצה ביולי דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות ביותר.

ענף הבנייה שמר על יציבות למרות האירועים הקשים והשלכותיהם על פעילותו של המשק הישראלי, היה מי שהצליח להמשיך בשגרת פעילות. ענף הבנייה שנמצא במגמת צמיחה בשנה החולפת שמר על יציבות במצבו בחודש החולף. סיכונו העסקי של הענף עמד בחודש יולי על 6.30, כמו בחודש הקודם. כלכלני BDI מעריכים כי בחודשים הקרובים עשוי הענף לשפר את מצבו בעקבות שיקום ההרס ונזקי המלחמה.

ענף הייצור החקלאי, שספג מכה קשה, מצטרף לרשימת הענפים החלשים ענף תעשיית הייצור החקלאי רושם הרעה במצב סיכונו העסקי בחודש יולי, הרעה הממקמת אותו במקום הרביעי ברשימת הענפים החלשים והמסוכנים ביותר. ביולי עמד סיכונו העסקי של הענף על 6.49, בהשוואה לרמת סיכון של 6.26 בלבד בחודש יוני- הרעה בשיעור של כ-3.8%.

ענף הייצור החקלאי שנמנה על הנפגעים הישירים מן המלחמה, צפוי לרשום הרעה משמעותית נוספת במצבו בחודשים הקרובים. ענף התיירות ובתי המלון, שבימים כתיקונם מרכז את מרבית פעילותו בחודשי הקיץ, נפגע גם הוא באופן ישיר מן המלחמה בצפון ורשם, כבר ביולי, הרעה במצב סיכונו העסקי לרמה של 6.30, זאת בהשוואה ל-6.18 בלבד בחודש יוני.

ענפים נוספים שרשמו הרעה במצבם: בתי קפה ומסעדות, תעשיית המזון והמשקאות, שיווק המזון, שיווק תיירות ונופש (סוכני נסיעות), תעשיית הדפוס ועוד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה