מדד המחירים לצרכן בארה"ב מאותת: האינפלציה מתמתנת

הנתון עלה בשיעור של 0.2% וזאת לעומת עליה של 0.4% ביולי. נתון הליבה רשם עליה של 0.2%, כפי שרשם ביולי. עם זאת, העליה השנתית בנתון הליבה-2.8%, החדה ביותר מזה 5 שנים!
יוסי פינק |

משרד העבודה האמריקני פירסם לפני זמן קצר את נתון מדד המחירים לצרכן בארה"ב והרגיעה מעט את החששות של ראשי הפד מפני התגברות קצב האינפלציה במדינה וסביר שישלח את וול סטריט ליום של עליות שערים.

הנתון הראשי של המדד הראה סימנים של האטה ורשם עליה של 0.2% בלבד לעומת עליה של 0.4% בחודש הקודם (יולי). האנליסטים בארה"ב צפו כי העליה בנתון הליבה תהיה בשיעור גובה יותר של 0.3%. נתון הליבה של מדד המחירים לצרכן, המודד את המחירים להוציא את מחירי האנרגיה והמזון, רשם עליה של 0.2%, עליה זהה לזו שנרשמה בחודש יולי וזאת בהתאם לתחזיות המוקדמות בארה"ב.

נתון הליבה של המדד רשם בשנה האחרונה עליה של 2.8%, העליה החדה ביותר בנתון זה מאז חודש דצמבר 2001. מחירי האנרגיה עלו בחודש אוגוסט רק 0.3% לאחר שבחודש יולי זינקו מחירי האנרגיה בשיעור של 2.9%. עוד נמסר ממשרד העבודה כי הירידה בקצב האינפלציה לירידה בקצה ההוצאה הביתית בארה"ב.

בשבוע הבא, בתאריך ה-20 בספטמבר, צפויים ראשי הפד להתכנס בועדת השוק הפתוח ולדון בעתיד המדיניות המוניטרית בארה"ב. נתון המחירים לצרכן של אוגוסט עשוי "לעזור להם להחליט על הותרת הריבית במשק ללא שינוי, ברמה של 5.25%. כיום, מרבית האנליסטים בארה"ב צופים כי, עקב נתוני המאקרו האחרונים ובעיקר הנתון הנ"ל, הריבית אכן לא תועלה בפגישת הפד הקרובה.

מבין הסעיפים המשמעותיים במדד ניתן למצוא את סקטור הבתים, המהווה 43% ממרכיבי הסל. מחירי הבתים בארה"ב עלו בשיעור של 0.2% ואליו מחירי השכירות בארה"ב עלו, זה החודש הרביעי ברציפות, בשיעור של 0.4%. מהעליה הקבועה בשיעור מחיר השכירות עולה כי לצרכנים האמריקנים לא משתלם להיות בעלי דירה בתקופה זו.

בדיווח נפרד מסר היום משרד העבודה כי השכר השבועי הריאלי במשק, בהתחשב בשיעורי האינפלציה, רשם ירידה של 0.5% בחודש אוגוסט וזאת בעיקר עקב ירידה של 0.3% במספר שעות העבודה באוגוסט. במהלך 12 החודשים האחרונים השכר הריאלי במששק רשם עליה של 0.3% בלבד והשכר הריאלי לשעה נותר ללא שינוי וזה מסביר את דאגת הפד מפני התפרצות אינפלציונית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה