אנליסטים: בטווח הקצר השקל ימשיך להיסחר בתנודתיות
זהו השבוע הרביעי ברציפות, בו מוסיף המטבע האמריקאי להיחלש מול המטבע המקומי וביום ד' האחרון אף נסחר בשער הנמוך משערו טרם פרוץ הלחימה בגבול הצפון.
בבנק פועלים מעריכים, כי בטווח הקצר השקל ייסחר בתנודתיות, אך כנראה קטנו הסיכויים לפיחות. למרות החוזק שמפגין בשלב זה השקל, לא ניתן להתעלם מהחשש להרחבת הלחימה, שעלולה לפגוע בצמיחה הכלכלית ולאלץ משקיעים זרים להוציא את כספם מישראל.
לגבי הטווח הארוך, סבורים בפועלים כי המסחר בשקל יתייצב, על רקע ההערכות, כי הנגיד לא יהסס להרחיב את הפער בין הריביות של השקל והדולר, במיוחד אם פיחות חד יאיים על יעד האינפלציה של בנק ישראל. בנוסף ההערכות הן, כי בטווח של שנה קדימה, הדולר צפוי להיחלש בשוק המט"ח הבינלאומי ובמקביל צפוי לחץ כלפי מטה גם על שער הדולר מול השקל. מבנק לאומי סבורים, כי בטווח הקצר צפוי המשך תנודתיות במסחר בשקל-דולר על רקע ההתפתחויות בגזרה הביטחונית. עם זאת, מעריכים בבנק, כי בטווח הבינוני-ארוך יחזור המטבע המקומי להיסחר ביציבות מול הדולר ואף צפוי לשוב ולהתחזק על רקע היחלשותו של הדולר בעולם והמשך תנועות ההון לישראל בעתיד.
בבית ההשקעות גאון מעריכים, כי השקל ימשיך להיסחר בטווח שערים צר יחסית וזאת תחת ההנחה שהמשקיעים הזרים לא ימהרו להוציא את כספם מהארץ, אלא ימתינו להתבהרות המצב הביטחוני. האפשרות לפיחות בשער השקל בטווח הארוך, מוגבלת, לאור הציפיות להמשך זרם ההשקעות הזרות לישראל ולצמצום תנועות ההון מחוץ לישראל. המצב הביטחוני הוא הגורם המשפיע כיום על השקל ונראה כי התחזקות הדולר נובעת משיקול זה בלבד.
מגיפט (בית ההשקעות המתמחה במט"ח) נמסר, כי רמת אי הוודאות של ישראל עלתה ללא ספק וכבר מורגשת בשוק המניות והאג"ח עם כי פרמיית הסיכון שבגינה העלאה פישר את הריבית ל-5.50% לפני כשבועיים עדיין לא באה לידי ביטוי בשוק המט"ח ( שערי "הספוט" עם כי סטיות התקן כן עלו ) ועל כן להערכתנו מוטב לנקוט בעמדות דפנסיביות ולבצע הגנות מפני פיחות ברמות אלה. זאת ועוד, פתיחת פוזיציות "שורט" דולר/ שקל רצוי שתהיינה מלוות בהגנות המתאימות.