דור אלון רשמה גידול של 26% ברווח ל-10 מיליון ש'

ברבעון השלישי. דודי ויסמן: גיוסי ההון באמצעות אג"ח וההנפקה, מוכיחים עצמם כהצלחה חסרת תקדים. מכירות הקבוצה זינקו ב-55.9% ל-2.1 מיליארד שקל
חזי שטרנליכט |

"מהלך הרה-ארגון שהשלימה החברה במסגרתו מרכזת דור-אלון החדשה את כל נכסי האנרגיה של קבוצת אלון בישראל, גיוסי ההון באמצעות אג"ח וההנפקה, מוכיחים עצמם כהצלחה חסרת תקדים", כך אומר היום דודי ויסמן, יו"ר דור אלון ונשיא קבוצת אלון, לרגל הצגת תוצאות הקבוצה לרבעון. החברה מדווחת על גידול של 26% ברווח הנקי לכדי 10.1 מיליון שקל ברבעון השלישי, המכירות זינקו ב-55.9% ל-2.1 מיליארד שקל, והרווח הגולמי גדל ב-60% ל-171 מיליון שקל.

ישראל יניב, מנכ"ל דור אלון ישראל: "הגידול של כ-55% במכירות בתשעת החודשים הראשונים נובע בין היתר מהרחבת רשת חנויות הנוחות 'אלונית', מה שמוכיח כי החלטת הקבוצה להתמקד בחנויות נוחות משולבות בתחנות תדלוק היתה בבחינת ראיית העתיד"

דור אלון אנרגיה בישראל השלימה ברבעון הראשון של שנת 2005 תהליך ארגון מחדש שנועד לרכז את כל פעילות הדלק והאנרגיה בישראל תחת החברה, ואילו במקביל, הפעילות בתחום המזון והצריכה (רבוע כחול, פיצה האט ו-KFC) הועברה מדור-אלון ישראל ל"אלון" חברת האם. במסגרת זו, עברו נכסי האנרגיה בישראל של אלון לחברת דור אלון אנרגיה, אשר הונפקה בבורסה בסוף הרבעון השני של 2005. החל מ-9 ביוני 2005 החלו ניירות הערך של החברה להיסחר בבורסה לני"ע בת"א.

בחודש מאי 2005 השלימה החברה הבת דורגז גיוס של 98 מליון שקל ממשקיעים מוסדיים. ב-30 ביוני 2005 חתמה החברה על הסכם לרכישת 25% מהונה המונפק והנפרע של חברת מרקיורי Mercury Aviation בתמורה ל-375 אלף שקל. מרקורי הינה אחת משתי חברות בעלות זיכיון לאספקת שירותי תדלוק למטוסים בנמל תעופה בן גוריון.

במגזר שיווק הדס"ל (דלק סילוני) חל בתשעת החודשים גידול בשיעור של 59.5%. ברבעון השלישי חל גידול של 47.4%. עיקר הגידול נבע מגידול כמותי עקב הגדלת נתח השוק של החברה באספקות דס"ל בנתב"ג.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה