דלק בלרון בינלאומי רשמה זינוק של 241% ברווח הנקי

הסתכם ב-77.9 מיליון שקל. מנכ"ל קבוצת דלק נדל"ן, איליק רוז'נסקי מסר כי התוצאות של הכניסה לשוק הנדל"ן בשוויץ יגיעו לידי ביטוי בחודשים הקרובים
חזי שטרנליכט |

גידול ברווחי חברת דלק בלרון בינלאומי, מקבוצת דלק נדל"ן. הרווח הנקי של דלק בלרון בינלאומי ברבעון השלישי של שנת 2005 הסתכם ב-77.9 מיליון שקל, עליה חדה של 241% לעומת רווח נקי בסך 22.8 מיליון שקל שהחברה הציגה ברבעון המקביל אשתקד.

איליק רוז'נסקי, מנכ"ל קבוצת דלק נדל"ן, אמר היום בהתיחסו לדוחות, "נמשיך לנצל הזדמנויות למימוש נכסים ברווחים גבוהים ולבצע מימון מחדש לנכסים שערכם הושבח. אנו מעריכים, כי ההשקעות החדשות שביצענו בחודשים האחרונים, ביניהן הכניסה לשוק הנדל"ן בשוויץ, יבואו לידי ביטוי ברבעונים הקרובים"

בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2005 נרשמה עליה חדה של 142% ברווח דלק בלרון בינלאומי לרמה של 142.5 מיליון שקל, לעומת כ-58.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. יצויין, כי הרווח בתשעת החודשים הראשונים של השנה עולה על הרווח שנרשם בשנת 2004 כולה, שהסתכם ב-141.7 מיליון שקל.

במהלך תשעת החודשים הראשונים של שנת 2005 מימשה דלק בלרון בינלאומי את אחזקתה במספר חברות, המחזיקות בנכסים מניבים שאוחדו במאזני החברה, ובמקביל ביצעה מספר השקעות בחברות כלולות שאינן מאוחדות באופן מלא במאזן. כתוצאה מכך, הדגישו בחברה, אין רלבנטיות להשוואת סעיף ההכנסות של דלק בלרון בינלאומי בין שתי השנים מאחר ומרבית פעילותה מרוכזת כיום תחת חברות כלולות, שאינן באות לידי ביטוי בשורה העליונה של הדו"חות הכספיים.

אחד המימושים הגדולים שביצעה דלק בלרון בינלאומי, ושהביא לשינוי המהותי במבנה המאזן שלה, נרשם במסגרת עיסקת הענק שנחתמה ביולי 2005. בעיסקה זו, מכרה החברה את מלוא אחזקתה בחברות שהחזיקו ב-4 נכסים מניבים בבריטניה, ובנוסף מכרה 55% מאחזקתה בחברות נוספות, שהחזיקו ב-5 נכסים מניבים נוספים.

במקביל להשלמת עיסקה זו, ביצעו דלק בלרון בינלאומי וקרן פאטרון הבריטית, שהפכה לשותפתה ב-5 הנכסים הנ"ל מימון מחדש לנכסים. העיסקה הניבה בסך הכל רווח הון שהסתכם בכ-67 מיליון שקל ברוטו (54 מיליון שקל לאחר מס) והניבה לחברה תזרים מזומנים בהיקף של כ-200 מיליון שקל.

במקביל למימוש זה, ביצעה דלק בלרון בינלאומי מספר השקעות מהותיות בחודשים האחרונים, שעשויות להביא לעליה ברווחי החברות הכלולות של הקבוצה במהלך הרבעונים הבאים. עם העיסקאות הבולטות ניתן למנות: רכישת 40% מפורטפוליו בן 7 נכסים בגרמניה, המושכרים לדויטשה טלקום תמורת דמי שכירות של כ-19.6 מ' יורו.

היקפה הכולל של העיסקה עמד על 273 מ' יורו (כ-1.5 מיליארד שקל); רכישת 45% מחברה המחזיקה בבניין משרדים בשוויץ, המושכר לקרדיט סוויס בנק, בעיסקה שהיקפה עמד על 116 מיליון פרנק שוויצי; רכישת 45% מחברה המחזיקה בניין משרדים בציריך, המושכר לאוניברסיטת ציריך, בעיסקה שתמורתה הכוללת הסתכמה ב-120 מ' פרנק שוויצי; רכישת 45% מפורטפוליו של 30 מרכזי קניות ברחבי קנדה, המושכרים לרשת הדרגסטורים ז'אן קוטו, בעיסקה שתמורתה הסתכמה ב-111.7 מ' ד' קנדי.

מימוש הנכסים והגדלת הנתח של החברות הכלולות בתוך מאזנה בא לידי ביטוי גם בסעיפי ההתחייבויות והוצאות המימון של החברה. כך, היקף ההתחייבויות לבנקים ולבעלי האג"חים במאזנה של דלק בלרון בינלאומי ירד מ-2.45 מיליארד שקל לכ-1.7 מיליארד שקל, ואילו הוצאות המימון, שירדו ברבעון השלישי של השנה ל-32.6 מיליון שקל לעומת כ-44.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו הוצאות המימון ב-125.5 מיליון שקל, לעומת כ-133 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה