מורה נבוכים בבורסה: על אג"ח להמרה
מדי שבוע אנחנו נבקש לפשט ולהסביר בעבורכם, מונחים מעולם הבורסה ושוק ההון במדור "מורה נבוכים בבורסה". צוות הכתבים של Bizportal ישמח לפרש ולהשיג בעבורכם הגדרות בהירות למונחים שתמיד רציתם לדעת עליהם יותר, בשפה פשוטה ובהירה.
עוד נבקש להזכיר לכם כי לנוחיותכם קיים מילון מונחים רחב ונוח לשימוש שנבנה על ידי חברת קו מנחה והוא נגיש לשימוש הציבור באתר Bizportal (לחצ/י כאן). למשלוח בקשות למונחים לביאור בשוק ההון, שלחו מייל לעורך האתר. אג"ח להמרה הסבר: אגרת החוב להמרה מתנהגת בשני אפיקים מקבילים. הראשון הוא האפיק הרגיל שבו רוכש האגרת נהנה מתשלומי הרייבת והקרן כמו בכל אג"ח סטרייט. האפיק השני הוא אפיק שבו מוצעת לרוכש האגרת האפשרות להמיר אותה במניות החברה במועדים שנקבעו מראש.
מנגנון ההמרה של אגרות החוב במניות מתבסס על יחס ההמרה שנקבע במועד ההנפקה. מחיר המניה באמצעות המרת האגרת נקבע על ידי המכפלה של יחס ההמרה במחיר האגרת, כאשר את הסכום הזה נשווה למחיר המניה בבורסה, כשההפרש ביניהם מתבטא למעשה ב"פרמייה להמרה". הפרמייה שלילית לדוגמא, כשמחיר המניה דרך ההמרה של האגרת הוא זול יותר מרכישת המניה לפי מחירה בבורסה.
על מורה נבוכים
מורה נבוכים - היצירה הפילוסופית העמוקה של הרמב"ם (רבינו משה בן מימון), עסקה במסורות פילוסופיות יהודיות לפי הסגנון האריסטוטלי ביוון. רבים רואים בספר כמבוא להבנת ערכים ביהדות, תפיסת עולמו של הרמב"ם, וביאור שאלות מהותיות בנוגע לדת. בשפה העברית השתרש המושג "מורה נבוכים" כמושג לתיאור: מדריך, מבאר, ומקור לפירוש.