yaeir
צילום: shutterstock

כל מה שצריך לדעת על הביטוח שלך

תוכן בחסות | (1)
נושאים בכתבה ביטוח ביטוח רכב

מתחילת השנה חלה הוזלה משמעותית של תעריפי ביטוח החובה לרכב בשיעור של כ-15% למשך 3 השנים הקרובות. למי מגיעה ההוזלה, איך מקבלים אותה, ומה חשוב לדעת על ביטוח חובה לרכב - הכל במאמר שלפניכם

בתחילת שנת 2017 יצאה לדרך הרפורמה בשוק ביטוח החובה לרכב, אותם יזמו שר האוצר משה כחלון ודורית סלינגר, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון. משמעות הרפורמה היא פשוטה - הוזלה משמעותית של תעריפי ביטוח החובה שתעמוד על 15% בממוצע למשך השלוש השנים הקרובות.

זוהי בשורה של ממש עבור בעלי רכבים במדינת ישראל, המחויבים על פי חוק לרכוש ביטוח חובה, המעניק כיסוי לנזקים שנגרמו בעקבות תאונת דרכים עבור כל הצדדים המעורבים - נהגים ונוסעים בכל אחד מהרכבים שהיו מעורבים בתאונה, והולכי רגל שנפגעו כתוצאה ממנה.

ההוזלה בתעריפי ביטוח חובה לרכב אמורה לעמוד בשנה הראשונה על כ-17% (כ-250 ש"ח בממוצע), בשנה השנייה על כ-13% (כ-200 ש"ח בממוצע), ובשנה השלישית על כ-5% (כ-50 ש"ח בממוצע).

למי מגיעה ההוזלה? ההוזלה ניתנת לכלל הנהגים המחזיקים ביטוח חובה, כאשר שיעור ההנחה יחושב בהתאם למאפייני הנהג ולסוג הרכב וכן כתנאי להתקנה של מערכות בטיחות מצילות חיים. ההוזלה המשמעותית תינתן לנהגים צעירים, שביטוח החובה שלהם יוזל בעשרות אחוזים, כמו גם לנשים ולבעלי מערכות בטיחות מתקדמות.

בהקשר זה חשוב לציין שעל פי נתוני משרד האוצר, מערכת ESP (בקרת יציבות אלקטרונית) יעילה בכ-27% במניעת תאונות, ולמערכת התראה מפני תאונות נרשמה תועלת של 15%. משמעות הדבר – התקנתן של שתי מערכות אלה ברכב צפויה להעניק הנחה של 42% בתעריף ביטוח החובה. 

איך מקבלים את ההנחה? כמבוטחים בביטוח חובה, אינכם נדרשים לעשות דבר. ההוזלה בתעריף הביטוח תיעשה באופן אוטומטי על ידי חברות הביטוח, בהתאם לתמחור החדש שנקבע ע"י המפקחת.

ביטוח חובה לרכב: כל מה שצריך לדעת ביטוח רכב  חובה מחויב על פי חוק, ונועד לכסות מקרים של נזקי גוף כתוצאה מתאונות דרכים. הביטוח מעניק כיסוי מלא על פגיעות גוף ונפש שייגרמו כתוצאה מהתאונה לנהג, לנוסעים ברכב וכן להולכי הרגל שנפגעו ממנה.

חשוב לזכור כי נסיעה ללא ביטוח חובה בתוקף הינה בגדר עבירה פלילית הגוררת עימה עונשים כבדים, קנסות, ובמקרים מסוימים אף שלילת רישיון. מעבר לחובה החוקית והמוסרית, חשוב לדעת כי נהג שאינו מחזיק בביטוח חובה לרכב יידרש – במקרה של תאונה – לשאת בכל ההוצאות הצפויות, לרבות טיפולים רפואיים, אשפוז, אובדן ימי עבודה, שיקום וכו', הן עבור עצמו, אם נפגע, והן עבור כל מי שנפגע בעתיה של התאונה אותה גרם. בשל כך, כל נהג במדינת ישראל הנוסע ברכב, חייב לוודא כי הוא מחזיק בביטוח חובה בתוקף ושיימצא ברשותו בכל עת, כך שיוכל להציגו בפני נציגי רשויות האכיפה, אם יידרש לכך.   

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    מ 15/03/2017 07:52
    הגב לתגובה זו
    לא רפורמה - נצברו רווחי עבר באבנר שמוחזרים לציבור לאורך התקופה שצוינה. במקום להשקיע במניעת תאונות דרכים, הפופוליזם חוגג ומחזירים פרוטות לאנשים ומציגים זאת כרפורמה.