כהנוביץ': "בתרחיש קיצון, אגירת הדולרים תאפשר לסין למוטט את כלכלת ארה"ב"
סין, בעלת החוב הגדולה של ארצות הברית, הגדילה בחודש אוקטובר את היקף אגרות החוב האמריקניות שמחזיקה לשיא של 1.175 טריליון דולר, כך לפי מידע שפרסם משרד האוצר האמריקני.
הנתונים שפורסמו מראים כי אחרי סין ניצבת יפן, המחזיקה באג"ח של האוצר האמריקני בהיקף של 882.3 מיליארד דולר. במקום השלישי נמצאת בריטניה, המחזיקה חוב בהיקף של 272.1 מיליארד דולר.
רזרבות הדולרים שמחזיקה סין שוות כעת כ-2.8 טריליון דולר, כאשר מתוכן כ-1.175 מיליארד דולר באג"ח של האוצר האמריקני. "על פניו הכלכלה הסינית בסימביוזה עם הכלכלה האמריקאית", כך לפי אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של כלל פיננסים, "האמריקאים קונים מהסינים והסינים מנסים להישאר תחרותיים ולגדר את הסיכון שלהם מול שותף הסחר העיקרי".
עם זאת, כהנוביץ' מתאר גם מניעים אחרים שעשויים להיות מאחורי רכישות האג"ח המאסיביות. לדבריו, לפי התיאוריה האלטרנטיבות מרחיקת הלכת ביותר, "אגירת הדולרים תאפשר לסין ביום מן הימים למכור אותם בבת אחת ולמוטט כך את הכלכלה האמריקאית". כהנוביץ' מוסיף כי סין דוחה תאוריה זו. "ברור שצעד כזה יפגע גם בהון הסיני", מציין כהנוביץ', "אבל למה אתם חושבים שמלחמה ובניית צבא מודרני זולים יותר?".
כהנוביץ' מזכיר תיאוריה נוספת, "צנועה יותר", לפיה סין מעוניינת בהגדלת העתודות על מנת להפוך את ארה"ב לתלויה בה במטרה להגדיל את השפעתה הבינלאומית. "מבחינת סין היא קונה את היתרון שלה על ארה"ב בזכות ולא בחסד, והיא מאד לא אוהבת את ההרחבות הכמותית האחרונות של ארה"ב", הוסיף.
- 3.יוסי 01/03/2011 15:01הגב לתגובה זוויקנו אותו בחצי חינם מהסינים וכך ימחזרו את החוב. הרי זה מה שקרה במפולת האחרונה לא?
- 2.תרחיש קיצון? חכו עוד קצת. (ל"ת)רותם 01/03/2011 13:20הגב לתגובה זו
- 1.טוב שאתה מזהיר את ארה" ב מה הם יעשו בלעדיך? (ל"ת)א 01/03/2011 13:14הגב לתגובה זו