ארז ויגודמן: "המשבר יימשך עוד כ-4-5 רבעונים והיציאה ממנו תתרחש במהירות"

כך אמר מנכ"ל שטראוס בוועידת ישראל לעסקים. יוסי בכר, ציין כי בעזרת הטכנולוגיה וההיי טק הישראלי נצליח לצאת מהמשבר
איריס בר טל |

במקום להיות פסימיים, תובילו לשינוי-זהו המסר העיקרי שעלה מפאנל בנושא צמיחה בעת משבר כלכלי אותו הנחה ד"ר יוסי ורדי בוועידת ישראל לעסקים.

ארז ויגודמן, מנכ''ל שטראוס, העריך כי המשבר יימשך עוד כ-4-5 רבעונים והיציאה ממנו תתרחש במהירות. לדבריו, "כדי להבין את הדינמיקה של המשבר צריך להסתכל בראייה רחוקה יותר, של 20-30 שנה אחורה ולא של שנתיים-שלוש. ב-30 השנים האחרונות נוספו 2.5 מיליארד איש לסחר הגלובלי והם המניע לצמיחה. עד לפני 30 שנה, הרווחיות של הסקטור העסקי הגלובלי גדלה, ולפני כ-20 שנה התחיל סינדרום האשראי- ירידת שערי הריבית שגרמה לעלייה משמעותית במתן אשראי זול, אשר הביא להתפתחות המשבר כי הצרכנים צרכו הרבה מעבר למה שהיה להם".

יוסי בכר, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר ומי שהיה אחראי ליישומן של תקנות ורגולציות בשוק ההון, אמר כי שנת 2009 תהיה קשה מאוד הן בעולם והן בישראל וכל האלמנטים מוכיחים כי יש לנו בעיות גדולות עם אשראי, האטה בצמיחה ועוד. מה שקורה בישראל מושפע משאר העולם, ואחת הבעיות הרציניות היא מדיניות המס, וכי אם היא תישאר כפי שהיא היום, יהיה גירעון. "נכנסנו למשבר עם כלכלה חזקה וטובה ואין סיבה שנשבר או נכשל, אני מאמין כי בעזרת הטכנולוגיה וההיי טק הישראלי נצליח לצאת מהמצב הזה", סיכם בכר. גם אנדרה שניידר, מנכ"ל הפורום הכלכלי העולמי ציין כי "דווקא בזמנים קריטיים שכאלו חשוב להבין מהן האפשרויות שעומדות בפני המדינה, מהן ההשלכות של המשבר על הממשלה והרגולציה, ואז להחליט כיצד יש לפעול לשינוי. ההיי-טק ימשיך לצמוח ויוכל להמשיך ולהתפתח." אמיר גל-אור, שותף-מנהל באינפיניטי סין אמר כי למרות הפסימיות חלים שינויים שיביאו להזדמנויות חדשות. תחום האינטרנט הוא תחום שצריך להמשיך לעסוק בו ולמנף את ההייטק, גם בהשקעות קטנות. והוסיף: "יש לבצע שינוי בחשיבה. אם נשב בחיבוק ידיים ונגיד כמה נוראית תהיה 2009 לא יקרה כלום. צריך להבין את הסיכונים, לדעת איך לנהל אותם ולקחת יוזמה".

סם זל, יו''ר EQUITY GROUP INVESTMENTS ויו''ר ומנכ''ל תאגיד התקשורת TRIBUNE, ציין "כלכלות העולם תלויות האחת בשנייה יותר מתמיד. זו הפעם הראשונה שאנחנו מצויים במשבר כה עמוק החובק עולם. בברזיל, סין, המזרח התיכון וחלקים במזרח אירופה קיימת יציבות, קיימים מחצבים וישנה עלות חדירה נמוכה לשווקים. לעומת זאת בהודו הקשיים הבירוקרטיים רבים ולכן החדירה אליה נמוכה" להערכתן של זל, הכלכלה האמריקנית היא הראשונה שתצא מהמשבר ועד שנת 2010 שוק הנדל''ן שם ישתפר באופן משמעותי. עוד הוסיף זל: "אנחנו לא נמצאים במיתון עמוק ואני לא מודאג מדיפלציה.לעומת זאת, מערב אירופה היא אזור בו אני לא ממליץ להשקיע. קיימת שם בעיית צריכה בשל ירידה בכמות האוכלוסייה ובנוסף מוסר העבודה שם נמוך וקיים אחוז גבוה של חברות ממשלתיות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה