שוב המוסדיים זועמים: "המהלך של בי קונטקט זו חוצפה ונראה כמו ניצול ציני"
מאבק המוסדיים בחברות אשר מתקשות לעמוד בתשלומי הריבית והקרן על האג"חים צפוי להימשך בתקופה הקרובה. כאשר על פי רוב מדובר בחברות שנתקעו ללא מזומנים ומנסות להגיע להסדר חוב או דחייה של מועד תשלומי הקרן. עם זאת, המקרה של בי קונטקט הינו שונה לחלוטין ומקומם מאוד את המשקיעים המוסדיים.
בשבוע שעבר זימנה חברת בי קונטקט זימון אסיפה לבעלי אג"ח בכדי לדון באפשרות של פרעון מוקדם של סדרת האג"ח של החברה שמסתכמת ב-20 מיליון ע.נ. למרות שמניית בי קונטקט איבדה כבר למעלה מ-90% משוויה, האג"ח שלה נסחר בשער גבוה של 105 אגורות, תשואה של כ-10%.
הסיבה למחיר הגבוה של אגרת החוב היא שהכסף מההנפקה שוכב בפיקדון בבנק לאומי עם שעבוד ראשון לבעלי האג"ח. במילים אחרות, הכסף מוגן לחלוטין ואין שום חשש לכסף, כלומר לצורך העניין האגרת צריכה כרגע להיסחר במחיר דומה למחיר בו נסחרות אגרות החוב של בנק לאומי עצמו.
בתחילת חודש יולי הציעה החברה מהלך של פירעון מוקדם (מהלך שבדר"כ מקודם ע"י המשקיעים ולא ע"י החברה) לפי מחיר של 108 שקל (כלומר תשואה של 8%) אך המשקיעים סירבו לכך. למרות זאת, בשבוע שעבר זימנה, כאמור, החברה אסיפה נוספת בה תבקש פירעון מוקדם לפי 100 אגורות אגרת, כלומר לפדות את האיגרת ללא ריבית והצמדה.
אנחנו נמצאים בתקופה בה נוקטים המוסדיים במדיניות מיליטנטית מאוד באסיפות בעלי האג"ח ובכל זאת המהלך של בי קונטקט הצליח לגרור תגובות יוצאות דופן של המוסדיים המחזיקים בנייר.
אחד המשקיעים המוסדיים בנייר, התייחס בשיחה עם Bizportal להצעה של בי קונטקט ונשמע כעוס ביותר: "אני פשוט לא מצליח להבין את זה, אחרי שלא הסכמנו לפירעון במחיר של 108 אגורות, עכשיו הם מבקשים פירעון לפי מחיר של 100 אגורות?? זו חוצפה ונראה כמו ניצול ציני של המצב בשוק ההון. הם כנראה חושבים שבגלל שהמוסדיים נמצאים תחת לחץ, אז נסכים ללכת למהלכים שכאלה אבל זה בחיים לא יעבור. כמו שאני רואה את זה, בחברה הזו כנראה לא מבינים את המציאות כפי שהיא. את האג"ח הזה אנחנו נסכים לפרוע רק בהתאם לתשואה בה נסחרות האג"ח של לאומי".
נכון לסוף ספטמבר 2008, לחברה יש 5.449 מיליון שקל במזומן (או בניירות ערך סחירים) ועוד חוב כלפיה של 1.56 מיליון שקל. אל מול סכום זה אין לחברה כל חוב. "נכון שהחברה מפסידה בכל שנה כמה מאות אלפי שקלים בגלל הפער שנוצר בין הריבית שהיא מקבלת על הפיקדון בבנק לבין הריבית שהיא משלמת (8%) לבעלי האג"ח שלה אבל זה לא סכום שמביא חברה למצב של חוסר יכולת לעמוד בתנאים".
כרגע נסחרת החברה לפי שווי של 1.4 מיליון שקלים בלבד, אחרי ירידה של 97% ממחיר שיא. מאז החברה כבר הספיקה למכור את פעילות הסלולר וכרגע מתפקדת כסוג של שלד בורסאי.