מריל לינץ' עונה על שאלת השאלות: בטווח הקצר השפעת הלאמת פאני ופרדי על הדולר הינה חיובית

בבית ההשקעות סוקרים את השפעות ההלאמה על שוק המט"ח העולמי ומציינים אחרי אלו התפתחויות צריך לעקוב
אריאל אטיאס |

ביום ראשון האחרון רעדו השווקים לאחר שנודע שהממשל האמריקני משתלט על ענקיות המשכנתאות האמריקניות פאני מיי ופרדי מק. בצעד חסר תקדים ביצע הממשל האמריקני את החילוץ הגדול ביותר בהיסטוריה האמריקנית. בעוד השווקים ברחבי הגלובוס מנסים להבין מה השפעת המהלך על הבורסות בעולם, במריל לינץ' עונים היום על שאלת השאלות - מה השפעת המהלך על הדולר האמריקני.

"אנחנו רואים במהלך ההשתלטות כדבר חיובי עבור הדולר, אך הסנטימנט הינו בלתי יציב", כותבים האנליסטים בתחילת סקירתם. "בטווח הקצר מדובר בדבר חיובי עבור הדולר, אך בטווח הארוך ההשלכות הן שליליות. אף על פי כן, בוודאות גבוהה אנו צפויים לראות תנועות גדולות בעוד השווקים יחפשו את נקודת שיווי המשקל".

בבית ההשקעות מסמנים מספר גורמים אחריהם צריכים לעקוב כדי לחזות את תנועת המסחר במטבע חוץ. 1. התיאבון לסיכון. 2. ריביות ופערי הריבית. 3. רכישת אגרות חוב ע"י בנקים זרים. 4. השפעה על תחזית המאקרו. 5. ההשלכות על תחזית הגירעון האמריקני. 6. השווקים המתפתחים.

בבחינת כל המטבעות המובילים, הדולר עשוי להניב "תשואת יתר" על יריביו, אומרים במריל לינץ'. "קובעי המדיניות האמריקנים עשו עוד צעד קדימה למינוף הסקטור הפיננסי. חברי ה-G10 מפגרים מאחור".

בסופו של דבר, במריל לינץ' בוחנים את האסטרטגיה ואומרים "שלמרות שאנו רואים את חילוץ פאני ופרדי כצעד חיובי עבור הדולר, השווקים הגיבו באופן תנודתי במיוחד למהלכי האוצר. בהתחשב בסנטימנט שלנו, אנחנו יוצאים מהשורט על הדולר האוסטרלי כנגד הדולר האמריקני והיין היפני, בעוד אנחנו מצפים שבטווח הקצר התיאבון לסיכון יגדל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה