הרשות ה-2: עליה של 6.8% בהאזנה לרדיו האזורי ב-2006

כך עולה מסקר האזנה שנתי לרדיו שמבצעת הרשות. עלייה זו באה לאחר 3 שנים של ירידה בשיעורי האזנה לרדיו לתחנה כלשהי
אפרת אדיר |

הרדיו האזורי ממשיך להוביל בראש טבלת ההאזנה ומציג את שיעור ההאזנה הגבוה ב-11 השנים האחרונות. לאחר 3 שנים של ירידה בשיעורי האזנה לרדיו לתחנה כלשהי, נרשמה ב-2006 עלייה של 6.8% לעומת השנה שעברה. כך עולה מסקר האזנה שנתי לרדיו של הרשות השניה.

הסקר האחרון בוצע בחודש דצמבר 2006 ונערך על-ידי מכון המחקר "מדגם" בפיקוח פרופ' שאול בר-לב. מטרתו של הסקר למדוד את שיעורי האזנה ל-15 תחנות רדיו אזורי ולתחנות הרדיו הארציות.

בסקר נכללו 10 אזורי זיכיון כלליים, 2 אזורים ייעודיים (אזור הצפון לשידורים בשפה הערבית ברדיו "א-שמס", ואזור המרכז לאוכלוסייה הדתית ברדיו "קול חי") וכן אזור ההאזנה של התדר בשפה הרוסית. סך הכל נבחנו 13 אזורים. אוכלוסיית היעד של המחקר כוללת את האוכלוסייה היהודית בישראל מגיל 10 ומעלה, דוברת עברית.

עוד עולה מהסקר, כי שיעור ההאזנה היומי הכלל ארצי לתחנות הרדיו האזורי (בקרב גילאי 18+) הוא 28% בהשוואה ל-24.4% בתקופה מקבילה אשתקד. מגמה דומה נמצאת בשיעור ההאזנה בקרב גילאי 10+. שיעור ההאזנה היומית הכלל ארצי לרדיו האזורי בימי חול בקרב גילאים אלה עומד על 27.8%; בהשוואה ל-24.1% בתקופה מקבילה אשתקד.

לדברי נורית דאבוש, יו"ר מועצת הרשות השנייה: "הנתונים מדברים בעד עצמן ומוכיחים את חשיבות הרדיו האזורי לקהילה. אנחנו מתכוונים להמשיך ולשמר את התחנות האזוריות כגורם מוביל בתקשורת הישראלית, הן ברמת הגיוון של המידע והן ברמת העובדים בתחנות".

אילת מצגר מנכ"ל בפועל הרשות השנייה הוסיפה, כי "אני בטוחה שכוחן של תחנות הרדיו האזוריות ימשיך לעלות, ככל שהן ממשיכות לתת שירות ייחודי לאוכלוסיות האזורים השונים בארץ. ביצועיהן של התחנות האזוריות בתקופת המלחמה, כמו בזמן רגיעה, הוכיחו את חשיבותן ואת תרומתן לאוכלוסיות המגוונות במדינה, והנתונים מביאים זאת לידי ביטוי".

בבדיקת שיעור ההאזנה לרדיו האזורי על-פי אזורי זיכיון נמצא כי ביותר ממחצית מאזורי הזכיון הכלליים והיעודיים (7 מתוך 13), נרשמה עלייה בשיעורי האזנה לעומת 2005. בכל האזורים האחרים נשמרה יציבות.

עלייה משמעותית במיוחד בשיעורי האזנה לרדיו האזורי, נרשמה באזור הצפון בקרב ערבים (המתגוררים באזור) - שיעור המאזינים עלה ב-19.7%, מעל פי שניים לעומת 2005 (מ-15.5% ב-2005 ל-35.2% בסקר הנוכחי). עליות בולטות נוספות בשיעורי האזנה לרדיו האזורי לעומת 2005, נרשמו באזור השפלה בשפה הרוסית (10.5%); באזור השרון (7.7%); באזור גוש דן (עלייה של 6.9%); ובאזור הכרמל והמפרץ (עלייה של 6.4%).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה