המגזר רוצה יותר: האם מגזין חדש של 'מקור ראשון' יגדיל את נתח הפרסום במדיה הדתית?
העיתון מקור ראשון ישיק מגזין חדש שהוא מעין "מדד המותגים" של המגזר הדתי-לאומי - כך נודע לאייס. המגזין בשם "בעזRת ה-שם", יצא בסוף חודש מארס והערכה היא כי המגזין בעריכתו של אריאל שנבל, ייצא אחת לשנה.
הקהל הדתי-לאומי מהווה על פי הערכות כמיליון ישראלים - נשים וגברים, מגזר שתופס מקום מרכזי יותר ויותר בציבוריות הישראלית, החל מהצבא והממשל, ועד תרבות ואקדמיה. עסקים ועוד. אולם עד כה הציבור לא נלקח בחשבון מבחינת הפניה והשיווק אליו. בעיתון טוענים כי מזה שנים ארוכות שהציבור הדתי לאומי חומק מתחת לרדאר של משרדי הפרסום הגדולים, החברות המובילות במשק והמותגים המובילים בישראל.
גורם מעולם התקשורת המגזרית, אמר לאייס כי "יש הבנה במגזר שלא סופרים את הצרכנים". מחקר של יפעת בקרת פרסום משנת 2015, מעלה כי 10 החברות המסחריות הגדולות במשק הישראלי, הפנו רק 3% מתקציבי הפרסום שלהם, עבור המגזר הדתי-לאומי והמגזר החרדי, חלק הקטן בהרבה מגודלם הסגולי באוכלוסייה הכללית.
אבל מחקר כזה עשוי גם להטעות, כי יש לזכור שהמגזר הדתי-לאומי נחשף ברובו לתקשורת החילונית – הן לעיתונות ולרדיו, והוא מחזיק בטלוויזיות, מחשבים וסמארטפונים, בעוד המגזר החרדי הרבה יותר מסוגר ומתבסס על מדיה מגזרית הרבה יותר – עם התמקדות בפרינט, בתחנות רדיו חרדיות וגם באתרים ייעודיים.
ועדיין, יש אפשרויות לאפיין את המגזר ולנסות לפנות אליו, וזו הסיבה לפתיחתו של 'בעזRת השם'. המטרה היא להפוך את הציבור הדתי-לאומי כיעד אסטרטגי לשווק ופרסום של החברות הגדולות במשק, ואת הצורך בהתאמת המותגים ופרסומם לכוח הקנייה העצום של מגזר בעל מאפיינים כלכליים ותרבותיים שונים.
המהלך של מקור ראשון אמור "לעורר" את משרדי הפרסום, לזעוק בפניהם כי "יש פה מיליון ישראלים שאתם לא תמיד מתייחסים אליהם", להוביל אותם להפניית יותר תקציבי פרסום ושיווק לגופי התקשורת המגזריים, בהם למשל ערוץ 20, עלוני השבת, תחנת הרדיו גלי ישראל, וגם כמובן מקור ראשון עצמו, שאם המהלך יזכה לאוזן קשבת אצל המשרדים – יזכה אף הוא לגידול בפרסום. מאידך, צריך לזכור כי שוק הפרינט הישראלי מאבד עוד ועוד מחלקו בעוגת הפרסום הישראלית, ורק אתמול פורסם באייס כי אופטיקה הלפרין הסיטה לא פחות מ-2.5 מיליון שקלים מהפרסום בפרינט, לטובת האינטרנט.
בפרויקט מיוחד של 'בעזRת השם' ייחשף מהו ממוצע ההשתכרות של משפחות המגזר, מהם הרגלי הצריכה שלהן, מה מאפיין את אותן משפחות, אלו מותגים מובילים גזר הדתי-לאומי בתחומי הרכב, האופנה, התקשורת, הצרכנות והנופש, מה מניע את המגזר הדתי בהרגלי הצריכה שלו, כיצד ניתן להגיע לציבור זה באמצעות פרסום ושווק, וכיצד ניתן להתאים מוצרים ומותגים במיוחד עבור הציבור הדתי.
במקור ראשון אישרו את הפרטים, ומסרו כי "במגזין ייחשפו נתונים חדשים וייחודים, המספרים על מאפייני הצריכה של הציבור הדתי, הוכחה לאפיון אטרקטיבי במיוחד עבור המפרסמים, והזדמנות עבור כל המותגים בישראל לקחת חלק בהרגלי הצריכה של הציבור המהווה 20% מתושבי המדינה ושעד כה לא זכה להתייחסות ייחודית מספקת מצדם".
- 2.הרצל לוסקי 17/04/2017 22:31הגב לתגובה זומאמר מר שנבל "ואנחנו בסוף מערב" אני בו 81 יליד קזבלנקה, בתי נשואה לאשכנזי עם שם אשכנזי, עם ציונים של 100 בכל המקצועות ולא התקבל למספר ישיבות שהיו רוצים, לא בגלל שמו ולא בגלל אי-יכולותיו האינטלקטואלים, איש לא יודע וגם לא אמרו להורים, בת אחרת נשואה ליוצא מרוקו עם שם מרוקאי מובהק, בתה לא התקבלה למספר אולפנות לא בגלל שמה המשפחתי אלא בגלל שציוניה לא היו מתאימים לאולפנות אלו, זכותם של האולפנות והישיבות למיין את התלמידים המתאימים להם, לא חלילה כפי שקיים אצל אחינו החרדים. בתי למדה לפני כ-24 שנים בכפר פינס, ובמשך 3 שנים שמעתי על רבנית פורים ועל כל הקשור לעניין הזה, והבנתי שתמיד התלמידות והמורים הם אלה שבוחרים בתלמידה המתאימה ביותר, והנה הגיע המחזור של בתי, וכמובן היינו מוזמנים כל המשפחה, בהגיענו לאולפנא חיפשנו את ירדנה אולם היא לא בנמצא, לפתע מגיעה עגלה ובעגלה, ירדנה בתי לבושה כרבנית פורים, הרגע בו ראיתי את בתי כרבנית פורים, הינו עד היום הרגע המאושר ביותר בחיי, לא בגלל שבתי נבחרה כרבנית פורים, אלא שבין התלמידות היו נכדות של רבים ידועים, ובכל זאת הבת של הבחור המרוקאי שמעולם לא למד בבית ספר תורני אלא ב"אליאנס" החילוני ה
- 1.אילן 21/02/2016 10:45הגב לתגובה זוחרדים קונים אצל רשתות חרדיות בעיקר, דתיים קונים ברשתות מעורבות ולמעשה רובם מחזיקים בטלוויזיה. בקיצור, אי אפשר לרקוד על 2 החתונות.