אחרי הפיצול מאיבי: מניית פייפאל שוברת שיאים, מה אומרים האנליסטים?
ביום המסחר הראשון שלה, פייפאל (סימול: PYPL) מזנקת 7.4% אל מחיר של 41.3 דולר למנייה. הזינוק במחיר המניה מביא את שווי השוק של פייפאל לכדי כמעט 50 מיליארד דולר.
מאז שאיביי EBAY INC הודיעה בתחילת השנה כי תיפרד מחברת פייפאל (ספינאוף) היא יצרה צפייה אדירה לתוכנית העסקית שפייפאל תציג לאחר עצמאותה. השוק מצפה לשיתוף פעולה של פייפאל עם חברות סטארטאפ יחודיים ועם ענקיות אלקטרוניות אחרות כמו אפל שבעצמה מספקת החל משנה שעברה מספקת למנויים שלה שירות תשלום אלקטרוני דרך הסלולאר.
הפעולה הראשונה "העצמאית" של פייפאל היא לחתום על חוזה עם ענקית התשלומים ווסטרן יונין (western union). אם כי כחלק מתהליך הפיצול, איביי התחייבה בפני פייפאל שלא תמעיט את פעילות המסחר שלה דרך מערכת התשלום של פייפאל בחמש השנים הבאות.
בעוד מנייתה של פייפאל ממשיכה להתחזק, מנייתה של איביי מחפש את התחתית. היום מניית איביי משנה כיוון וחוזרת לעלות 4.5%. שווי השוק של איביי מגיע לכדי 37 מייליארד דולר. במילים אחרות שווי השוק של פייפאל עקף את שווי השוק של איביי.
בג'י פי מורגן אוהבים את מניית פייפאל. לטענתם: "פייפאל היא גורילה מבין החברות שמעניקות שירותי תשלום דיגיטאלים. החברה בעלת 160 מיליון חשבונות פעילים מסביב לעולם והמותג של החברה חזק". אם כי כמו איביי, גם פייפאל פועלת בתחום שהולך והופך יותר צפוף, של התשלום האינטרנטי, מציינים אנליסטים אחרים.
חברת פייפאל נוסדה בשנות ה-90. אחד ממייסדיה היה היזם אלון מאסק שהיום ידוע כמנכ"ל טסלה. פייפאל נרכשה על ידי איביי בשנת 2002 בשווי של 1.5 מיליארד דולר.
- 1.שמטוב 20/07/2015 23:15הגב לתגובה זורק באיביי יש ערך כלשהוא לשירותי escrow של פייפאל כי פייפאל יכולה להעניש חנות באיביי שסרחה. קניה בחנות אחרת לא מעניקה שום שירות escrow אפקטיבי. לשם מה צריך איפה את פייפאל שגובה עמלות מעבר לעמלות של שירותי סליקה אחרים (כרטיסי אשראי, כרטיסי חיוב, ווסטרן יוניון).