בנק ירושלים מציג גידול של 53% ברווח לכ-11 מ' שקל
בנק ירושלים הציג הבוקר את דוחותיו הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2007, בהם הבנק המשיך להציג צמיחה נאה בכל הפרמטרים הפיננסיים.
הרווח מפעולות רגילות לאחר מס הסתכם ב-11.3 מיליון שקל לעומת 7.4 מיליון ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 53%. תשואת הרווח הנקי מפעולות רגילות ברבעון הראשון בשנת 2007: 10.1% לעומת 7.2% ברבעון המקביל אשתקד.
ההון העצמי של הבנק ליום 31 במרץ 2007 הסתכם ב-463.7 מיליון שקל, לעומת 461.7 מיליונים בתום השנה הקודמת, גידול של 0.4%. גידול זה נבע מרווחי הבנק בתקופה הנסקרת, בסך 11.3 מיליון שקל, לאחר ניכוי דיבידנד ששולם בסך 10.2 מיליון שקל.
הרווח מפעילות מימון לפני הפרשה לחובות מסופקים הסתכם בתקופה הנסקרת ב-42.4 מיליון שקל, לעומת 37.3 מיליונים בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של כ-14%.
ההפרשות לחובות מסופקים הסתכמו בתקופה הנסקרת ב- 1.5 מיליון שקל, לעומת 3.9 מיליונים בתקופה המקבילה אשתקד, ירידה בשיעור של 62%. ההפרשה בתקופה המקבילה אשתקד כללה הפרשה חד פעמית בגין יישום הנחיות בנק ישראל בנושא זה.
הרווח מפעילות מימון לאחר הפרשה לחובות מסופקים הסתכם בתקופה הנסקרת ב-40.9 מיליון שקל לעומת 33.4 מיליונים בתקופה המקבילה אשתקד, עליה של 22%. עיקר הגידול נובע מגידול מתמשך במרווחים ובהיקפי הפעילות של הבנק וכן מקיטון בהפרשה לחובות מסופקים.
ההכנסות התפעוליות והאחרות הסתכמו בתקופה הנסקרת ב-20.8 מיליון שקל, לעומת 24.2 מיליונים בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של 15%. עיקר הקיטון נובע מהפסקת הפעילות בסיוע בשכר דירה ביולי 2006. ההכנסות התפעוליות , בנטרול ההכנסות מפעולות סיוע בשכר דירה, גדלו ב-0.4 מיליון שקל לעומת התקופה המקבילה אשתקד בעיקר בגין הכנסות מפעילות בניירות ערך.
סך הכנסות הבנק (ללא הפרשה לחובות מסופקים) הסתכמו בתקופה הנסקרת ב- 63.2 מיליון לעומת 61.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 3%.
ההוצאות התפעוליות והאחרות הסתכמו בתקופה הנסקרת ב- 42.7 מיליון שקל, לעומת 45.2 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד, ירידה של כ- 5% הנובעת בעיקר מקיטון בהוצאות השכר.
יתרת המאזן הסתכמה ב- 31 במרץ 2007 ב-8,333.6 מיליון שקל לעומת 8,191.1 מיליון בתום שנת 2006, גידול של 1.7%.
ברושת הרווח הנקי רשם הבנק קיטון של 53% לכ-11.3 מיליון שקל שנבע מהכנסה חד פעמית שנזקפה לבנק ברבעון ה-1 בשנת 2006 כתוצאה ממכירת קרנות הנאמנות בהתאם לדרישות רפורמת בכר.