משקי הבית יוציאו השנה בפסח 3.8 מיליארד שקל

כך על פי סקר של איגוד לשכות המסחר, ממנו עולה, כי ההוצאה למשק בית ממוצע בישראל על מזון בתקופת הפסח עומדת על 700-1,000 שקל - וההוצעה הכוללת תגיע ל-2,000 שקל, 20% יותר מב-2005
שי פאוזנר |

ההוצאה הממוצעת בעשרת ימי חג הפסח עומדת על כ-2,000 שקל למשק בית בממוצע. מדובר על התקופה שבין יום ראשון, ה-9 באפריל עד יום רביעי ה-19 באפריל. מתוכה, עלות סל מזון ומשקאות ממוצע למשק בית נע בין 700 ל-1,000 שקל. כך עולה מסקירה שערך אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר. באגף הכלכלה של האיגוד מציינים, כי ההוצאה הממוצעת למשקי הבית עומדת על כ-3.8 מיליארד שקל. סכום המשקף גידול של כ-20% לעומת הצריכה בתקופה זהה ללא חגים. לדברי אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הצריכה הפרטית מהווה גורם מרכזי לצמיחת המשק, לכן על הממשלה שתקום לפעול במהירות לשיפור כוח הקנייה של אלה המצויים ברמות השכר הנמוכות בדרך של צמצום נטל המס. עוד עולה מהסקירה כי ההוצאה הממוצעת לכלל משקי הבית ללא מזון בעשרת ימי חג הפסח עומדת על כ-2 מיליארד שקל ומתפלגת לפי הפירוט הבא: דלק ותחבורה ציבורית 15%, מופעי תרבות ובידור 30% , צעצועים ומשחקים 3% , ארוחות מחוץ לבית 20%, נסיעות לחוץ לארץ (כולל סיני) 22%, הבראה נופש וטיולים 10%. מאגף הכלכלה נמסר בנוסף, כי מניסיון העבר עולה שבחודש בו חל חג פסח מספר משרות השכיר גדל בכ- 2% ועומד על כ- 12,500 משרות שכיר. כאשר, כ-30% מהגידול במשרות, מקורו באזורי הפריפריה (יציאת הציבור לטיולים, נופשונים, מסעדות). כך, מספר משרות השכיר בענפי המסחר הקמעונאי והסיטונאי בחודש בו חל חג הפסח גדל בכ- 5,000 משרות (1.6%); בענף שירותי האירוח והאוכל גדל מספר משרות השכיר בכ- 5,500 (5.0%) ובענף התחבורה חל גידול של כ- 1,900 משרות שכיר ( 1.4%).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה