
שופכים הון: אובמה ורומני הוציאו כבר 87 מיליון ד' על פרסום בטלוויזיה - קצב שיא
5 חודשים לפני הבחירות הכלליות בארה"ב וקופת המזומנים של שוק הפרסום בטלוויזיה בארה"ב רשמה כבר 87 מיליון דולר. על פי דיווחים בארה"ב, נכון לרגע זה מדובר בהוצאה הגדולה ביותר אי פעם על פרסום בהיסטוריית הבחירות של ארה"ב. המאבק הצמוד בין רומני שמצליח לערער במידת מה את הדומיננטיות של אובמה רק מגבירה את הלחץ בצד של נשיא ארה"ב ומנגד מעודדת את הרפובליקנים לצידו של רומני להמשיך ולפמפם את מסע הבחירות.
מאחורי ההוצאה לפרסום עומדים בעיקר גופים שתומכים אידיאולוגית באחד המועמדים ולא המחנה עצמו של אובמה או רומני. כך לדוגמה, גופים מצד השמרנים חתומים על הוצאה לפרסום של כ-42 מיליון דולר (מתוך הסך הכולל של 87) וכל זאת כדי לפגוע בתדמיתו של אובמה באמצעות קמפיין נגטיבי כנגדו. 29 מיליון דולר מתוך הסכום הזה מגיע מגוף שמזוהה עם הנשיא הקודם ג'ורג' בוש. עם זאת, מחנה אובמה לבדו אחראי על הוצאה של לא פחות מ-31 מיליון דולר, זאת כשמולו עומד רומני עם הוצאה של 5 מיליון דולר בלבד.
מי שמרוויח כמו תמיד הם ערוצי הטלוויזיה והקמפיינרים השונים שמלווים את 2 המחנות. בתחנות הטלוויזיה המקומיות מדווחים מנהלי המכירות על היקף מפתיע בגודלו של פרסום, בנוסף למועד המוקדם יחסית בו החל קרב הפרסום הטלוויזיוני על המצביעים.
בנקודת זמן זו ישנם 9 מוקדים שאליהם זורמים מירב תקציבי הפרסום - דבר שמלמד על כך ש-2 המחנות הפוליטיים מבינים מאיפה עלולה להיפתח הרעה עבורם ומי הן המדינות שעשויות להכריע את זהות הנשיא הבא. המדינות הן: וירג'יניה, צפון קרוליינה, אוהיו, פלורידה, אייווה, פנסילבניה, קולוראדו, נבאדה וניו המפשייר. מתוך 270 האלקטורים שנדרשים כדי לנצח בבחירות בארה"ב, 120 נמצאים במדינות אלו.
בעוד שאובמה העלה את הווליום של קמפיין הבחירות שלו כבר במרץ, לרומני, שנאלץ להתמודד מול מועמדים רפובליקנים אחרים, זה לקח קצת יותר זמן, וזה האחרון החל להשיב אש פרסומית בסביבות חודש אפריל. לשם ההשוואה, בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2008, עליית המדרגה בכל הקשור לקמפיינים וההוצאה לפרסום החלה רק בחודש יוני.