מי עומד מאחורי הסרטון הכי מעצבן ביוטיוב? GOOLA של חיים שמש וגיא דיין
כשמחברים בין טאלנט דיגיטלי שחי את המדיה החברתית לבין אחד המפיקים ומנהלי המוסיקה הבכירים בישראל מקבלים את GOOLA, סוכנות לפעילויות תוכן ושיווק אונליין שהלקוחות הטבעיים שלה מגיעים מעולם המוסיקה והתרבות: אמנים, זמרים, פסטיבלי מוסיקה עצמאיים וכאלו שפועלים בחסות העיריות השונות ברחבי הארץ.
באותה השנה זכה דיין בתחרות פרסום מטעם יו-טיוב, מה שזיכה אותו באירוח בפסטיבל הפרסום הנחשב בעולם, בקאן, צרפת. "מאז הזכייה התחלתי בסוג של רומן עם יוטיוב וכך נוצרו הרבה פעילויות שנעשו במסגרת האתר, עבור לקוחות מתחום המוסיקה בעיקר".
החיבור לתחום המוסיקה הכניס לתמונה את חיים שמש, שחבר לדיין במהלך שנת 2011 כדי להקים יחד את GOOLA. עבור השניים, הקמת הסוכנות היא למעשה המשך ישיר של פעילות משותפת. "בשנה שפעלתי כפרילנס עבדתי עם חיים והאומנים שלו על מספר פרויקטים" מספר דיין, "ומשם נולד הרעיון של GOOLA - חברת תוכן ושיווק ברשת. אנחנו מייצרים תוכן חכם, כדוגמת הסרטון 'הכי מעצבן ביו-טיוב' שהעלינו אתמול, פרומואים נוספים למוסיקאים, להקות, פסטיבלים וכו'".
יש לכם עצבים חזקים? סרטון הפרסום העצמי של GOOLA ביוטיוב
יש לא מעט גופי פרסום המתמחים במדיה חברתית אך דיין ושמש מתמקדים בנישה שאינה רוווית מתחרים. GOOLA מתמחה בעולמות התרבות והמוסיקה ומנסה להפוך לכתובת הישירה עבור אומנים בשלבים שונים בחשיפה ובקריירה המעוניינים לקדם את עצמם ברשתות החברתיות. על לקוחותיהם נמנים המון ווליום, בפעילות שקידמה את פסטיבל הפסנתר, שלומי שבן, איפה הילד (יצאו לאחרונה באלבום חדש) ועוד. עם זאת, הלקוחות שאחראים לנתח גדול מההכנסות הם העיריות השונות, כדוגמת בת ים וראשון לציון המשתפות פעולה עם GOOLA בקידום פסטיבלים לוקאליים.
זה לא סוד שאמנים ולהקות בישראל מתקשות לסגור את החודש. בהתאם לזאת העבודה של GOOLA היא ברוב המקרים מול חברות תקליטים, פסטיבלים ותיקים שהפכו למוסדות בשוק וכמובן, תקצבי התרבות של העיריות. עם זאת אומר דיין: "יוצא לנו גם לעבוד ישירות מול אומנים, ויש מספיק אומנים שמקדמים את הבייבי שלהם ומפתיעים אותי עם הנכונות שלהם להשקיע. יש גם את העניין של הנשמה שבדבר - אנחנו דואגים למצוא איזון בין לקוחות מוסדיים ופרויקטים ואומנים שקרובים ללבנו".
על סרטון הקידום העצמי, "הוידיאו המעצבן ביותר ביוטיוב" אומר דיין: "זה הצליח מעבר לכל ספק. מקרה קלאסי של משהו שמגרה את הגולש וזו תמיד השאיפה שלנו. הייתה לזה כמות שיתופים גבוהה מאוד. המטרה היא למשוך לקוחות פוטנציאליים שיגידו רגע, זה מה שאנחנו רוצים. היום אתה יכול להגיע למסר ולבדר אנשים גם תוך כדי שאתה 'מעצבן אותם'. הסרטון אכן מעצבן נורא, הוא לא מובן, ואז הצופה צוחק כשהוא מבין מה קורה".
- 2.שילוב מנצח! (ל"ת)שרי 30/05/2012 16:25הגב לתגובה זו
- 1.גיל 30/05/2012 16:17הגב לתגובה זואבל אין כסף במוסיקה ותרבות בישראל